”Vastuullista alaa rangaistaan” – Someron kulttuurituottaja Liisa Mattila sanoo kulttuurin kärsivän kohtuuttomasti

5
Someron kulttuurituottaja Liisa Mattila sanoo kulttuuritapahtumien järjestäjien kantaneen vastuunsa yleisön turvallisuudesta tunnollisesti. – Tuntuu hirveän pahalta, että koko ala lyödään alas, hän sanoo. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Someron Kulttuuri on järjestänyt loppukesän ja syksyn aikana pieniä kulttuuritapahtumia, mutta uusien rajoitusten myötä ne loppuvat. Näin esimerkiksi ensi lauantaina ei kuulla aiemmin ilmoitettuja sota-ajan lauluja.
– Kymmenen hengen rajoituksella ei yleisöä voi käytännössä ottaa, kun paikalla on myös järjestäjät ja esiintyjät, Someron kulttuurituottaja Liisa Mattila huomauttaa.

Mattila sanoo ymmärtävänsä ja hyväksyvänsä koronan takia tehtäviä rajoituksia, mutta huomauttaa kulttuurialan kärsivän kohtuuttomasti.
– Kauppojen jonoissa voi olla Black Friday -kampanjoissa satoja ihmisiä, mutta kaikki kulttuuritapahtumat perutaan. Esimerkiksi sota-ajan lauluihin olisi otettu 20 hengen yleisö 60 hengen tiloihin. Maskien kanssa olisi ollut varmasti turvallista.

Mattila kertoo Someron Kulttuurin tapahtumiin osallistuneen yleisön käyttäytyneen koko korona-ajan todella vastuullisesti.
– Olen itse osallistunut syksyn aikana useisiin kulttuuritapahtumiin Turussa. Niin järjestäjät kuin yleisö ovat kantaneet tunnollisesti vastuunsa.

Mattila toteaa, että vastuullista kulttuurialaa rangaistaan siitä, että kaikki eivät osaa käyttäytyä koronan edellyttämällä tavalla.
– Tämä on väärin ja tuntuu hirveän pahalta. Kulttuurialan tekijät ovat olleet yhdeksän kuukautta ilman työtä. Myös ihmiset tarvitsevat kulttuuria, se ei ole mikään mitätön tai turha juttu.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Juuri näin
10 kuukautta sitten

Aivan samaa mieltä. Hienoa että joku puolustaa myös kulttuuria. Kulttuuritapahtumissa kuten teattereissa ja konserteissa käynyt paljon eikä ole mitään vaaraa ollut. Maskit ja turvavälit kunnossa. Nyt menee lapsi pesuveden mukana.

Jerppu
10 kuukautta sitten

Ei kai tässä ketään olla rankaisemassa, vaan yritetään estää hengenvaarallisen tartuntataudin leviämistä. Mutta ihmiset vaan nimbyilee. Kaikkien muiden toimintaan saisi puuttua, muttei omaan.

Jokainen ala on heti barrikadeilla vaatimassa vapautusta rajoituksista ihmisten hengestä tai terveydestä piittaamatta. Kaikenlaiset perustuslakiasiantuntijat kaivelevat milloin mitäkin syitä, miksei rajoituksia saisi asettaa, ja puolet kansasta viis veisaa neuvoista ja ohjeista, kun ”minäminäminä hetikaikkitännemullenyt”.

Rajoituksia ei edes tarvittaisi, jos ihmiset osaisivat ajatella itse. Kaikki pysyttelisivät mahdollisimman paljon kotona ja jättäisivät kaikenlaiset turhat kinkerit nyt väliin. Niissä ehtii käymään sitten ensi vuonna, kun rokote on saatu.

Essi
10 kuukautta sitten
Reply to  Jerppu

Tämä, Jerppu! Suomalaiset eivät kai milloinkaan ennen historiassaan ole olleet näin sekaisin ja eri leireissä.

Ensin salaliittoteoreetikot uskottelivat, ettei koko koronaa edes ole, nyt sama porukka yrittää lietsoa rokotevastaisuutta. Ja ihmeellisesti vaan uppoaa ihmisiin.

Ei ihme tosiaankaan tällä menolla, jos tarvotaan tässä koronassa vielä ensi vuosikin.

Ex-noksu
10 kuukautta sitten

Jos hallitus, STM ja Avi määräävät, niin turha on itkeä. Tuo ”vastuullisuus” on niin monessa tilanteessa nähty vain ontoksi sanaksi.

Kylttyyrin ystävät kun ovat niin sivistyneitä, ettei heihin korona tartu eikä määräyksiä tarvitse noudattaa. Shampanjalasit kädessä kylki kyljessä pienessä lämpiössä kaikki puhuvat kovaan ääneen.

Nyt paloi pinna ininälle
10 kuukautta sitten
Reply to  Ex-noksu

Ns. omilla aivoillaan ajatteluun ohjeistaneet lienevät nyt onnessaan, kun sairaalat alkavat täyttyä. Ja koska omilla aivoilla ajattelu ei näytä johtavan tartuntojen pysymiseen kurissa, niin suu suppuun ja maskit naamaan.

Mur MaRan ininälle, vastuuttomille nuorille ja kulttuuriväelle. Mitä nopeammin otatte lusikan kauniiseen käteen, sitä nopeammin tämä on ohi.