Suosittu AND1-koripalloturnaus peruuntuu – Vilppaalle 50 000 euron lovi budjettiin

0
AND1-turnaus on järjestetty Salossa 13 kertaa. Kuva on viime tammikuun turnauksesta.

Salon suuri koripallon junioriturnaus, Vilppaan järjestämä AND1 peruutetaan ensi vuoden osalta. Turnaus piti pelata 8.–10. tammikuuta.

Syynä peruuntumiseen on Suomessa vallitseva koronavirustilanne. Saloon olisi saapunut noin sata joukkuetta eri puolilta maata.

Esimerkiksi tämän vuoden turnauksessa oli 117 joukkuetta, joissa noin 1 300 pelaajaa. Ensi vuoden tapahtumaankin oli ilmoittautunut 94 joukkuetta, ja ilmoittautusaikaa oli jäljellä vielä muutama päivä.

AND1:n taloudellinen merkitys on Vilppaalle on erittäin suuri. Tuloja on tullut vuosittain noin 50 000 euroa. Tuolla rahalla on pystytty esimerkiksi suitsimaan juniorien kausimaksuja. Ensi vuoden turnaus olisi ollut järjestyksessään 14:s.

– Turnauksen merkitys Vilppaalle on merkittävä, mutta suosituksia tulee noudattaa. Järjestävänä tahona kaikkien turvallisuus on etusijalla. Niin pelaajien, talkoolaisten ja tavallisten kaupunkilaistenkin, turnausjohtaja Kirsi Aarikka-Laanti kommentoi.