Vilppaan pelitauko venyy – kolme kotiottelua siirretään joulun jälkeiseen aikaan

0
Deondre Parksin (takana) ja Teemu Rannikon pelaaminen Vilpas-paidassa siirtyy. (kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Kolme seuraavaa Salon Vilppaan miesten Korisliigan kotiottelua siirtyy joulun jälkeiseen ajankohtaan Varsinais-Suomen tiukentuneiden koronavirustilanteeseen liittyvien suositusten myötä. Vilppaan piti pelata tulevana lauantaina Salohallissa Seagullsia, ensi viikon keskiviikkona Lahti Basketballia ja 18. joulukuuta Korihaita vastaan.

Pääsylippu- ja kausikorttimyynti sekä ottelutapahtumien oheismyynti muodostavat 30 prosenttia Vilppaan kaikesta tulopuolesta. Tyhjille katsomoille pelaaminen olisi siis äärimmäisen huono vaihtoehto.

Vilppaalla on toistaiseksi voimassa olevan kalenterin mukaan vierasottelu Lapualla 16. joulukuuta. Lapua kuuluu Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin, jolle aluehallintovirasto määräsi tiistaina korkeintaan 20 henkilön kokoontumisrajoituksen 21. joulukuuta asti.

Korisliigan ottelukalenteri on jäämässä ennen joulua varsin lyhyeksi. Seagulls, Tampereen Pyrintö ja BC Nokia ovat jo siirtäneet omia otteluitaan eteenpäin. Tiistain ottelu Pyrintö–Korihait ehtii ”alta pois”, kun Pirkanmaan kiristyvät rajoitukset tulevat voimaan keskiviikkona.

– Joulukuun loppupuolta käsitellään vielä erikseen. Loppuviikosta ollaan luultavasti viisaampia sen suhteen, kertoo Vilppaan toiminnanjohtaja ja Korisliigan johtoryhmän puheenjohtaja Marko Vihiniemi.

Varsinais-Suomesta liigaa pelaa myös kaksi muuta joukkuetta, Ura Basket ja Korihait. Molemmilla pitäisi olla ennen joulua ohjelmassa kaksi kotiottelua.

Korisliigassa siirryttiin täksi kaudeksi sarjajärjestelmään, jossa pelataan 32 runkosarjakierrosta 44:n sijaan. Kalenterissa on siis toistaiseksi jonkun verran tilaa, sillä ennen juuri päättynyttä maaottelutaukoa yhtään ottelua ei tarvinnut siirtää.

Toisaalta runkosarjan ensimmäisen vaiheen pelaaminen ajallaan on hankalaa. Alun perin pelien pitäisi olla pelattu 27. tammikuuta, mutta esimerkiksi Vilppaalla on jo valmiiksi kahdeksan ottelua aikavälille 28. joulukuuta–27. tammikuuta. Jossain välissä pitäisi pelata myös Suomen cupin puolivälieräottelu Nokialla.

Harjoituksia Vilppaan edustusjoukkueen on tarkoitus jatkaa suunnitellulla tavalla.

– Harjoittelemme näillä näkymin ihan normaalisti riippumatta siitä, milloin ja ketä vastaan pelataan. Jo alun perin tarkoitus oli pitää harjoitusvapaata Korihait-ottelun jälkeisestä ajasta jouluun, ja sillä suunnitelmalla menemme eteenpäin, kertoi Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen.

Seagulls-ottelussa oli toiveissa nähdä yksi Vilpas-debyytti ja yksi comeback. Ensiesiintymisensä olisi tehnyt uusi yhdysvaltalaistakamies Deondre Parks Junior.

Syvemmälle pelilliseen pohdintaan on tässä vaiheessa täysin turhaa mennä, mutta Parksista on joka tapauksessa jäänyt hyvä vaikutelma hieman yli viikon mittaisen harjoittelujakson jäljiltä.

– Hyvältä näyttää, maanantain treeni oli jo tosi hyvä. Verrattuna kahteen aikaisempaan yrittäjään (Jahaad Proctor ja Tyler Cheese) Parks on selvästi parempi kaikessa, mitä hän tekee – ainakin harjoitusten perusteella. Lisäksi olen tyytyväinen hänen olemukseensa ja ilmeeseensä: Parks on sosiaalinen, mikä tuo hyvää lisää joukkueeseen, Toiviainen luonnehtii.

Teemu Rannikon paluuta pelikentille sääriluun murtuman jälkeen pohdittiin myös lauantaille.

– Jos näistä siirroista nyt jotain hyvää hakee, niin Teemulla on enemmän aikaa laittaa jalkaa kuntoon. Sitä on vaikeaa sanoa, olisiko hän pelannut lauantaina: siinä ja siinä, Toiviainen kuvailee.

Koripalloliitto päätti, että kaikki Suomen juniorisarjat sekä aikuisten aluesarjat keskeytetään loppuvuoden eli joulukuun ajaksi. Keskeytys astui voimaan tiistaina. Pääsarjat – myös miesten I divisioona B – sen sijaan jatkuvat.

16–19-vuotiaiden valtakunnallisten SM-sarjojen, SM-karsintojen ja I divisioonien ottelut pitää siirtää kevätkaudelle. Sarjakausi pitenee keväällä kahdella–kolmella viikolla. Salon Vilppaan tytöt ja pojat pelaavat SM-sarjaa U17-ikäluokassa.