Ahti Oksanen taisteli alivoimalla ja pidensi KooKoon pisteputkea

0

Viimeksi marraskuussa jääkiekkoliigassa pisteettä jäänyt KooKoo jatkoi perjantaina pisteputkeaan Vaasan Sportin kustannuksella maalein 4-3. Kauden ensimmäisen voittomaalinsa tehnyt laitahyökkääjä Ahti Oksanen (1+1) jatkoi jo vakiintunutta yli 20 minuutin urakointiaan, uurasti alivoimalla ja kävi iskemässä päätöserässä ratkaisun ylivoimalla paluukiekosta.
– Yksi ketju oli meillä tänään pelipäällä. Eilisen pelin (tappio Lahdessa 0-5) harmitus näkyi avauserässä, jonka jälkeen saimme aikaan kelpo vieraspelin, Sport-luotsi Risto Dufva sanaili.
Sportin teho oli pelinsä tasakentällisin 3-0 voittaneen Niclas Luceniuksen ketjun varassa. Sentteri Lucenius (1+0) juhlisti 400. liigaotteluaan maalilla. Laitahyökkääjistä Roope Talaja (2+0) oli kahdesti oikeassa paikassa viimeistelemässä. Maagiset syötöt tarjoili vasta marraskuun lopulla Sportiin liittynyt Michael Keränen (0+3). Keränen on vain kymmenen ottelun jälkeen 24 ottelua pelanneen Sportin sisäisen pistepörssin kolmosena tehopistein 5+5.
KooKoo on Luceniuksen isäpuolen, kouvolalaisen Peer Günt -yhtyeen laulaja-kitaristi Timo Nikin suosikkiseura. Kotikasvatuksena on tainnut olla komento jättää tuulettamatta Kouvolassa. Lucenius toimi jopa 15-vuotiaana yhden kesän Peer Güntin roudarina.

Pasi Peltola

STT