Alhaisten markettitontille halutaan monipuolisia kaupan palveluita – tontti tulossa vuokrattavaksi tänä vuonna

1
Uudelle kaupalle on tontti Kirjolankadun varrella. Lähde: Salon kaupunki

Alhaisten markettitontti Salossa tulee vuokrattavaksi tänä vuonna.

Viime syksynä hyväksytyssä asemakaavassa Kirjolankadun ja Ylhäistentien risteyksessä on yli 8 000 neliön tontti, jolle voi rakentaa muun muassa päivittäistavarakaupan.

Rakennusoikeutta tontilla on runsaat 1 600 neliötä.

– Tontti on lohkottu, ja meillä on edellytykset edetä heti, kun luovutus- ja varausehdoista saadaan päätös, kertoo kaupungingeodeetti Ari Vainio.

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyi ehdot omalta osaltaan tällä viikolla. Lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto.

Tontti tulee vuokrattavaksi tämän vuoden aikana.

Tontin käyttöönotto edellyttää kunnallisteknisiä töitä, ja myös Ylhäistentien ja Kirjolankadun risteykseen tulee muutos. Mahdollisesti risteys korvataan kiertoliittymällä, johon kaupalle tulee oma liittymä.

Tontin vuokraajalta edellytetään, että rakennusoikeudesta 70 prosenttia on käytetty kolmen vuoden aikana vuokrasopimuksen alkamisesta. Toivottuna lopputuloksena ovat monipuoliset kaupan palvelut alueella, mikä rajaa tarjouskilpailuun osallistuvien yritysten määrää.

Ari Vainion mukaan ainoastaan Kesko on tähän mennessä ollut kiinnostunut tontista.

Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Lauri Inna kertoi marraskuussa Salon Seudun Sanomille, että ”omalta puoleltamme olemme valmiit etenemään” (SSS 9.11.2020).

Vuokra perustuu 122 000 euron pohjahintaan, ja tontti vuokrataan korkeimman tarjouksen tehneelle. Tarjousta hyväksyttäessä arvioidaan myös, täyttyvätkö kaupungin asettamat asemakaavalliset ja laadulliset edellytykset.

Vuosivuokra on kuusi prosenttia tontin hinnasta. Tontin voi lunastaa omaksi, kun rakennus on otettu käyttöön.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Tavis Torilta
1 kuukausi sitten

Seuraus on se, että keskusta hiljenee entisestään. Ei riitä asiakkaita kaikkialle ja se tietää liikkeiden loppua. Sehän näkyy useita vuosia lähes tyhjänä ollut Linjuri, ja monta tilaa on tyhjänä Plazankin tiloissa.