Biden: Yhdysvalloissa ensi kuussa jo puoli miljoonaa koronavainajaa

0

Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin mukaan koronavainajien määrä Yhdysvalloissa tulee ylittämään puolen miljoonan rajapyykin ensi kuussa. Biden varoitti myös, että pandemia tulee vielä pahenemaan ennen kuin se saadaan hallintaan.
– Tähän tilanteeseen ei päädytty päivässä, joten suunnan kääntäminenkin tulee kestämään kuukausia. Haluan silti sanoa tämän selvästi: me selviämme tästä ja lyömme pandemian. Ja kansakunnalle, joka odottaa toimia sanon kaikista selvimmin: apua on tulossa, Biden vakuutti uutiskanava CNN:n mukaan
Biden sanoi myös palauttavansa tieteen ja tutkimuksen keskiöön pandemian voittamisessa.
– Siksi te tulette kuulemaan tulevina viikkoina paljon enemmän asiantuntijoita kuin presidenttiä. Asiantuntijoita, joiden on saatava tehdä työtään ilman pelkoa poliittisesta painostuksesta, presidentti jatkoi.
Bidenin mukaan kaikkien Yhdysvaltoihin saapuvien on myös jäätävä koronakaranteeniin. Lisäksi heille tehdään koronatesti niin lähtömaassa kuin koneesta poistuttaessakin.
Jo presidentti Donald Trumpin hallinto määräsi koronatestit pakollisiksi, mutta karanteeni oli vapaaehtoinen.

”Things are going to continue to get worse before they get better. The memorial we held two nights ago will not be our last one, unfortunately. The death toll will likely top 500,000 next month. And the cases will continue to mount. We didn’t get into this mess overnight, and it’s going to take months for us to turn things around. But let me be equally clear. We will get through this. We will defeat this pandemic. And to a nation waiting for action, let me be the clearest on this point: help is on the way,”

Hannu Aaltonen

STT

Kuvat: