Enemmän kuin rohkaisevaa – maajoukkueen päävalmentaja ihmetteli FC Halikon pientä pistemäärää

0
FC Halikon Olivia Simula iski sunnuntaina kauden seitsemännen maalinsa.

Kukaan ei voi voittaa palloiluottelua yksin, mutta lauantaina Tampereella pelatussa futsalin naisten liigan ottelussa Ilves–FC Halikko lyötiin muutama lommo tämän universaalin palloilufaktan perustuksiin.

Sarjakakkonen Ilves oli helisemässä sarjassa viimeistä edellisenä olevan FC Halikon kanssa, mutta yksi pelaaja teki eron joukkueiden välille: hän oli viisi maalia kuudesta tehnyt Tiia Juntikka.

– Vastustajalla oli poikkeuksellinen yksilö… Tästä valtakunnasta ei taida parempaa pelaajaa löytyä tuohon rooliin, FC Halikon päävalmentaja Ari Peltola ihaili.

Ilves voitti ottelun 6–4. Tappio oli FC Halikolle jo seitsemäs peräkkäinen, mutta sarjakakkosen ahdistaminen nurkkaan oli joukkueelta rohkaiseva teko.

– Enemmän kuin rohkaiseva, Peltola korjaa.

Ottelun jälkeen Ilveksen ja Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Jaakko Laitinen ihmetteli Peltolalle, että miten FC Halikolla voi olla noin vähän sarjapisteitä (6), jos esitys on tuota luokkaa.

– Antaahan tämä jatkon kannalta älyttömästi uskoa, Peltola myönsi.

Hyvän esityksen taustalla oli niinkin mullistava asia kuin hyvä harjoittelu.

– Se tekeminen ja usko pitää vaan saada siirrettyä kentälle, ja nyt me saimme sen siirrettyä. Emme lähteneet kumartelemaan, Peltola kertoo.

FC Halikko on kohdannut nyt kaikki liigajoukkueet kertaalleen. Kasassa on kaksi voittoa ja yhdeksän tappiota. Pudotuspelipaikka on karkaamassa, mutta suora säilyminen on enemmän kuin realistista.

– Pitää muistaa, että ennen tätä kautta meidän pelaajamme ovat voittaneet koko ajan futsalissa. Niin junioreissa kuin Ykkösessä.

– Nyt me pelaamme valtakunnan ykköstasolla ja siellä pärjääminen on pitkä prosessi, jossa ei pikavoittoja tunneta, Peltola paaluttaa.

Prosessin palaset ovat siinä mielessä kohdillaan, että esimerkiksi sunnuntaina FC Halikon kahdeksan pelaajan rotaatiosta viisi oli juniori-ikäisiä.

– Vastustajan nuorimmat pelaajat olivat vanhempia kuin meidän vanhimmat pelaajat, Peltola vertaa.

Peltola onkin ollut aavistuksen yllättynyt siitä, miten hyvin FC Halikko on haastanut Suomen kärkijoukkueet, kuten Ilveksen.

– Mutta pelimme on ollut liian ailahtelevaa, Peltola lisää.

Yksi merkki ailahtelevuudesta on se, että FC Halikko on päästänyt liigassa eniten maaleja, lähes kuusi per ottelu.

– Haluamme prässätä rohkeasti. Jos se ei ole toiminut, niin vastustaja on rankaissut armotta.

– Mutta meillä on tämä peli-identiteetti, enkä lähtisi sitä muuttamaan. Ehkä toisella pelitavalla olisimme saaneet kauniimpia tuloksia, mutta ei lisää pisteitä. Mutta onko se sitten sitä, mitä haetaan, Peltola kysyy.

FC Halikon kausi jatkuu lauantaina Espoossa GFT:n vieraana. Seuraava kotiottelu on 24. tammikuuta tamperelaista ACE:tä vastaan.

Ilves–FC Halikko 6–4 (2–0)

FC Halikon maalit:
23.41 Olivia Simula (Olivia Haapanen) 2–1
28.04 Katariina Marttila 3–2
33.40 Oma maali 4–3
38.47 Annika Peippo (Laura Lehtonen) 6–4

FC Halikon seuraava ottelu: la 16.1. GFT–FC Halikko Opinmäen liikuntahallissa kello 15.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments