Halikon Prisma siirtyy ympärivuorokautiseen aukioloon

12
Sekä vesien että jäätelöiden myynti Halikon Prismassa on ollut tänä kesänä tavanomaista kiivaampaa. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo.

Halikon Prisman aukioloajat laajenevat. Prisma on maaliskuun puolivälistä alkaen auki ympäri vuorokauden.

SSO on testannut 24/7-aukioloa kahtena vuonna joulun alla. Yrityksen tiedotteen mukaan kokeilusta on kertynyt positiivisia kokemuksia.

– Aikaisemmat 24/7-aukiolomme ovat olleet suosittuja, mikä osoittaa, että asiakkaiden tarpeet ja ostoskäyttäytyminen ovat muuttuneet. Kun kauppa on aina auki, asiakas voi itse päättää, milloin haluaa asioida, sanoo SSO:n Prismojen johtaja Panu Kärjes tiedotteessa.

Osa kaupassa päiväsaikaan tehtävästä työstä aiotaan siirtää yölle. Yölle siirtyy esimerkiksi hyllytystä.

Myös SSO:n Prismat Lohjalla ja Nummelassa siirtyvät ympärivuorokautiseen aukioloon maaliskuussa. SSO rekrytoi kaikkiin kolmeen kauppaan työntekijöitä sekä osuuskaupan omasta henkilökunnasta että avoimella haulla.

Kärjeksen mukaan yövuorot perustuvat vapaaehtoisuuteen, ja niihin on ollut enemmän halukkaita tulijoita kuin vuoroja on ollut tarjolla.

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Z.Z.Zalolainen
1 vuosi sitten

Onkohan oikeasti tarpeellista?

Peltari
1 vuosi sitten
Reply to  Z.Z.Zalolainen

Ei todellakaan, hulluksi menee. No en ole kolmeen vuoteen käyttänyt kyseistä paikkaa. Paikallinen pikkukauppa riittää.

Jos jotain luontoa tuhoavaa valmistetta tarvin, niin tilaan postin kautta himaan.

Pisnismies
1 vuosi sitten
Reply to  Z.Z.Zalolainen

Asiakkaat kertoo kyllä.

Mixi
1 vuosi sitten

Puolisen vuotta vasta täällä asuneena voisin todeta, että Halikon Prisma on ainoa kauppa, jolla on mahdollisesti järkeä olla auki ympäri vuorokauden Salossa.

Eniten näkyy ja tapaa siellä ihmisiä, ja on paras ”sekatavarakauppa” näillä mailla. Onko se sitten kannattavaa, niin se selvinnee sitten.

Peltari
1 vuosi sitten
Reply to  Mixi

Öisinkö täällä tapaat ihmisiä? Meillä Salossa nukutaan öisin, kun yövorotehtaat lähtivät. Valvomoporukka, vartijat, poliisit ja jengi, joka hoitaa ja valvoo vanhuksia.

Auvo
1 vuosi sitten
Reply to  Mixi

Korona-aikana on hyvä, että saa yöllä käydä kaupassa. On rauhallista ja turvaväliä, kun joiltakin se on unohtunut.

Hienoa
1 vuosi sitten

Onpa hyvä juttu. Pääsee kaupan kautta, kun tulee yömyöhään Helsingistä kokouksesta mökille Halikkoon.

Töpseli
1 vuosi sitten

Tämä on todella hieno asia!

Urpo
1 vuosi sitten

Minusta yhteiskunnan muuttuminen yhä enemmän 24/7-suuntaan ei ole hyvä asia. Prismassa sanotaan olevan kyse vapaaehtoisuudesta, mutta vähitellen käytännön yleistyessa ja laajentuessa kattamaan yhä uusiia tehtävia tilanteesta tulee normaali, ja vain päivävuoroon halukkaita pidetaan hankalina tyyppeinä.

Tällainen rytmi elämässä vaikeuttaa normaalia perhe-elämää, joka on jo nyt kriisissä, kuten syntyvysluvuista nähdään. Perheen perustamisiässä kokevat, ettei aika riitä lapsille ja 24/7-työrytmin myötä aikataulujen yhteensovitus ja yhteisen ajan viettäminen on entistä hankalampaa. Lisäksi unettomuuden aiheuttamat ongelmat lisääntyvät ja kasvattavat entisestään kestämättömällä tasolla olevaa terveydenhuollon kustannusrakennetta.

Välttämättömät toiminnot pitää hoitaa, mutta pieni suunnitelmallisuus mökkimatkan ostosten kohdalla on vain hyväksi itse kullekin.

Kuitenkin
1 vuosi sitten
Reply to  Urpo

No mutta nälkä olisi vielä isompi ongelma. Siitä ei tarvitse enää kärsiä, kun kauppa on 24/7 auki. Halikon suunnalla ei liiemmin ole edes pikaruokapaikkoja, joista saisi syömistä kellon ympäri.

Siksi elintarvikkeiden kattava ajallinen saatavuus edistää niin mökkiläisten oloja kuin myös vuorotyöläisten ja ammattiautoilijoiden elämää. Kaikkien niiden, jotka eivät asu kaupan vieressä käydäkseen siellä päiväsaikaan.

Urpo
1 vuosi sitten
Reply to  Kuitenkin

Eipä nälkää ole Suomessa nähty kymmeniin vuosiin. Päinvastoin, kun tilastoja painoindeksin kehityksestä katsotaan.

Mä vaan
1 vuosi sitten

Toivottavasti osa-aikaiset työllistyvät nyt täysiaikaisesti. Kaupan alan palkat eivät ole muutenkaan huippuja.