Ilo pitkästä itkusta – liigatulokas FC Halikon on vaikea tehdä itseään tunnetuksi ilman yleisöä

0
Kapteeni Elli Laaksonen loikki juhlimaan Laura Lehtosen (vihreä liivi) viimeisen minuutin tasoitusmaalia.

Salohallin tyhjät penkit todistivat sunnuntaina värikkään ja loppuun asti jännittävän naisten Futsal-liigan ottelun FC Halikko–ACE. Ottelu venyi aina jatkoajalle asti, jossa ACE onnistui tekemään 4–5-voittomaalin.

Vaikka tappio oli FC Halikolle jo yhdeksäs peräkkäinen, lämmitti yksi sarjapiste päävalmentaja Ari Peltolan mieltä.

– Sanoin pelin jälkeen tytöille, että tämä piste voi olla keväällä kultaakin kalliimpi. Valtava tasonnosto viime viikosta (GFT-tappio 2–10), Peltola kehui.

FC Halikko joutui kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua takaa-ajajaksi. Joukkue otti Lotta Hiihtolan pois maalilta ja teki Laura Lehtosesta ns. ”lentävän maalivahdin”. 53 sekuntia ennen loppua Lehtosen päivän noin 102:s laukaus löysi tiensä ACE:n verkkoon.

Tasoitusmaalin juhlinta oli ymmärrettävästi niin rajua, että joukkueen fokus karkasi hieman jatkoajan alettua, ja ACE sai iskettyä voittomaalin.

FC Halikko on kohdannut viidellä edellisellä kierroksella sarjan kärkiviisikon. Jos ero aivan sarjan kärkeen on vielä liian suuri, niin sarjavitonen ACE näytti parketilla täysin tasavahvalta joukkueelta.

Itse asiassa FC Halikko oli ottelussa lievästi hallitsevampi osapuoli ja loi puolittaisia maalipaikkoja enemmän kuin vierasjoukkue. Toisaalta ACE onnistui omista maalipaikoistaan huomattavasti tehokkaammin – kuten lähes kaikki FC Halikon vastustajat tällä kaudella.

Tehokkuuden lisäksi toinen ero syntyi erikoistilannepuolustamisessa. ACE:n toinen ja neljäs maali syntyivät kulmapotkuista aivan liian halvasti.

– Puhuimme erikoistilannepuolustamisesta aiemmin viikolla, mutta treeneissä keskityimme enemmän omaan pallolliseen pelaamiseen. Valitettavasti vastustaja sitten rankaisi juuri erikoistilanteista, Peltola harmitteli.

FC Halikko prässäsi paikoin erittäin korkealta ja saikin tukahdutettua ACE:n pelinrakentamisen. Vain kerran kotijoukkueen korkea prässi purettiin täydellisesti, kun ACE teki fantastisen kahden syötön vastaiskumaalin.

Annika Peippo oli paha pideltävä ACE:n puolustukselle.

FC Halikon ykköstykki oli joukkueen ensimmäisen ja kolmannen maalin iskenyt Annika Peippo. Kaksi kuukautta loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Peippo on piristänyt selvästi FC Halikon hyökkäystä.

– Pari ensimmäistä ottelua loukkaantumisen jälkeen oli vielä hakemista, mutta nyt alkoi löytyä, Peltola kehui.

FC Halikon ykkösnelikko Peippo–Elli LaaksonenOlivia SimulaNella Saukkio käänsikin pelin toistuvasti ACE:n päätyyn.

FC Halikko on edelleen sarjataulukossa karsijan paikalla viimeistä edellisenä. Vaikka 13 ottelusta on kasassa vain seitsemän pistettä, sunnuntain kaltaiset ottelut ovat osoittaneet sen, että FC Halikko pärjää liigatasolla.

Salolaisen urheilun tuorein pääsarjaseura ei kuitenkaan ole päässyt tekemään itseään ja lajiaan tunnetuksi, kun yleisöä ei saa ottaa katsomoon todennäköisesti koko loppukauden aikana.

– Se on todella suuri harmi. Syksyn otteluissa kävi maskipakon aikana toista sataa katsojaa, joka on mielestäni ihan hyvä määrä. Joukossa oli myös paljon uusia katsojia, Peltola kertoi.

– No, ehkä sitten ensi kaudella pääsemme taas yleisön eteen.

FC Halikko–ACE 4–5 ja. (4–4, 2–3)

FC Halikon maalit:
4.03 Annika Peippo (Elli Laaksonen) 1–0
9.22 ACE:n oma maali 2–1
24.16 Peippo (Olivia Simula) 3–3
39.07 Laura Lehtonen (Katariina Marttila) 4–4.

FC Halikon seuraava ottelu: su 7.2. FC Halikko–FC Sport Salohallissa kello 13.30.