Julkisen alan työnantajat työllistävät tuhansia Salossa

0
Tyks Salon sairaalan palveluita on ajettu alas hoitajalakon vuoksi, mutta kaupungin terveyskeskussairaala toimii lähes normaalisti. Kuva: SSS-arkisto.

Julkisen alan työnantajat työllistävät yhteensä tuhansia ihmisiä Salossa.

Yksin Salon kaupungilla on liki 2 900 vakinaista työntekijää. Määrä kasvaa yli 3 600:n, jos mukaan lasketaan määräaikaiset, sijaiset ja työllistetyt.

Kaupunki on Salon työnantajista selvästi suurin. Suur-Seudun Osuuskauppa tulee kakkosena, ja sillä on Salon alueella noin 500 työntekijää.

Salon yksityisten yritysten kympin kärkeen pääsee käytännössä, jos työntekijöitä on yli sata (SSS 13.1.).

Jos suurimpien työnantajien listalle otetaan mukaan julkisen alan työllistäjät, kympin kärki muuttuu.

Esimerkiksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri nousee kärkikolmikkoon omalla henkilöstömäärällään.

– Meillä on Salossa 526 työntekijää, Halikossa 120 ja Perniössä kuusi. Kaikkiaan Salon alueella on työntekijöitä siis 652, VSSHP:n henkilöstöjohtaja Saija Stenbacka kertoo.

Suuriin julkisen alan työnantajiin kuuluu Salon seudun koulutuskuntayhtymä. Kuntayhtymän johtajan Olli-Pekka Juhantilan mukaan konsernissa on kaikkiaan 245 työntekijää, joista 235 Salon seudun koulutuskuntayhtymässä ja kymmenen Salon seudun koulutus Oy:ssä.

Merkittäviin työnantajiin on laskettava myös Salon seurakunta, jolla oli viime vuoden lopussa palveluksessaan 128 henkilöä. Määrällä seurakunta nousee Salon kymmenen suurimman työnantajan joukkoon.

Tiedottaja Ulla-Maija Kytölän mukaan seurakunnan palveluksessa oli viime vuonna lisäksi 69 kausi- ja kesätyöntekijää, joista 40 oli hautausmaan kausityöntekijöitä, 18 koululaisia ja 11 muita.