Kakkonen on yhä ykkönen – Lucas Gabrielsson valitsi taas SalPan, vaikka kysyntää oli ylempääkin

0
Lucas Gabrielsson pääsi palaamaan polvivamman jälkeen peleihin syksyllä. (kuva: SSS-arkisto)

Salon Palloilijoiden riveissä miesten Kakkosessa ensi kaudellakin jatkava Lucas Gabrielsson on SalPa-vuosiensa aikana saanut valmentajiltaan vuolaita kehuja.

– Emme muuttaneet mitään muuta kuin erittäin hyvän pelaajan (Siirtola) erittäin hyvään pelaajaan (Gabrielsson). Luken klinikka lähti heti pyörimään.

– En ole halunnut tuoda Luken poissaoloa liikaa esille kauden aikana, mutta onhan hän helvetin tärkeä pelaaja meille.

– Kukaan valmentaja tällä tasolla ei voi kuin myhäillä tyytyväisyyttään saadessaan Luken tasoisen pelaajan joukkueeseensa. Hän antaa aina mahdollisuuden voittaa ottelun.

Ja niin edelleen. Kyseiset Ilkka Virtasen kommentit ovat viime kauden lehtijuttujen satoa, ja vastaavia voisi löytää muiltakin luotseilta pitkin matkaa. Tuo matka alkaa olla jo poikkeuksellisen pitkä, sillä Turun Palloseuran kasvatilla alkaa jo viides peräkkäinen kausi SalPassa.

Kauden 2016 Ykkösessä pelanneesta Gabrielssonista ollaan oltu kiinnostuneita Kakkosta korkeammilla tasoilla aina sen jälkeen, kun hänet valittiin 2017 Kakkosen B-lohkon parhaaksi pelaajaksi.

– Ensi kaudeksikin tiedusteluja tuli useammasta Ykkösen joukkueesta, esimerkiksi Tammisaaren EIF:stä. Muutin kuitenkin tyttöystäväni kanssa yhteen ja aloitin media-alan opinnot viime syksynä Turussa. Nämä asiat pitävät minua Turussa, Gabrielsson selvittää.

Samassa Kakkosen lohkossa pelaa Turun kulmilta myös Kaarinan Pojat.

– Heti kun menin 2017 SalPaan, tuli sellainen olo, että tämä on minulle hyvä paikka ja joukkue. Eikä se ole muuttunut miksikään. Kun päätin jatkaa Kakkosessa, oli SalPa ehdoton valinta.

Mielenkiintoa oli luonnollisesti myös kasvattajaseuraa kohtaan. TPS putosi viime kauden päätteeksi Ykköseen.

– TPS oli minulle ykkösvaihtoehto. Sieltä kuitenkin todettiin, ettei kiinnostusta tällä hetkellä ole, kuten ei ole ollut muutaman viime vuoden aikanakaan, Gabrielsson kertoo.

25-vuotiaan pelaajan merkityksen näkee sekä kentällä että silloin, kun hän ei pysty pelaamaan.

Jälkimmäinen tilanne vallitsi kolme pitkältä tuntunutta kuukautta viime kaudella. Tuona aikana Gabrielsson poti polven sivusiteen repeämää, ja SalPa valahti säilymistaisteluun hurjan loukkaantumissuman ja pieniltä osin myös poikkeuksellisen vaikean otteluohjelman takia.

– Ei se polvi ole vieläkään ihan sataprosenttisessa kunnossa, mutta eiköhän kesään mennessä siihen tilanteeseen päästä.

Pitää tapahtua paljon – ja yhtä älyttömiä – asioita, jotta samanlainen putoamiskurimus vallitsisi tänä vuonna. Gabrielsson, Jami Siirtola ja Mikke Louhela takaavat Kakkosen tasolle melkoisen laadun keskikenttäpelaamiseen.