Kaupunginjohtaja Tero Nissinen: Salolla oli perusteet purkaa sote-johtajan palvelussuhde

11
Ensi maanantaina kokoontuvalle Salon kaupunginhallitukselle esitetään, että sote-johtaja Jussi Mattilan (kuvassa) palvelussuhteen purkupääätöstä ei peruta. Kuva: SSS-arkisto/Jukka Vaso

Kaupunginjohtaja Tero Nissisen mukaan Salon kaupunginhallituksella oli perusteet purkaa sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan Jussi Mattilan virkasuhde koeajalla.

Kaupunginhallitus käsittelee ensi maanantaina oikaisuvaatimusta, jonka Mattila teki hallituksen päätöksestä. Nissinen esittää hallintojohtaja Laura Ala-Hannulan valmistelun pohjalta, että purkupäätös pidetään voimassa, eikä oikaisuvaatimusta hyväksytä.

Salon kaupunginhallitus purki Mattilan virkasuhteen kuuden kuukauden koeajan viimeisenä päivänä, 30. marraskuuta viime vuonna. Päätös  tehtiin äänin 7-6.

Oikaisuvaatimuksessaan Mattila kiistää käytännössä kaikki väitteet, joilla purkamista on perusteltiin. Oikaisuvaatimuksessa todetaan muun muassa, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä ja että se on vastoin hallintolakia ja lakia kunnallisesta viranhaltijasta. Mattilan mukaan päätöksen yhteydessä ei myöskään osoitettu, että työ olisi ollut hänelle liian vaativaa tai että hän ei olisi sopeutunut siihen.

Kaupunginhallitukselle esitettävässä vastauksessa kumotaan Mattilan väitteet. Siinä  todetaan, että lakia ei ole rikottu ja että Mattila puolestaan ei ole esittänyt syitä, joiden perusteella hallituksen päätöstä pitäisi muuttaa. Päätöksen jälkeen päinvastoin on tullut esille asioita, jotka tukevat käsitystä, että Mattilalla ”ei ollut tahtoa tai taitoa ohjeistuksen ja sääntöjen noudattamiseen”.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Sossun setä
1 vuosi sitten

Toivottavasti tulevat hakijat ymmärtävät mihin joutuvat.

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Sossun setä

Kannattaa Nissisenkin olla varovainen puoli vuotta, jottei tule koeaikapurkua. Mitään varsinaista syytähän ei koeaikapurkuun tarvita Salossa.

Itse oikaisuvaatimuksen perusteluihin oli poltettu paljon työaikaa.

Olisipa Salossa aina yhtä tarkoin perusteltuja päätöksiä, niin kenenkään ei tarvitsisi hakea oikeutta muualta.

Salossa on vain tapana tehdä leväperäisiä päätöksiä, joihin sitten tehdään valituksia, ja valitukseen vastauksissa sitten poltetaan kosolti työaikaa.

Eija Seppälä
1 vuosi sitten

”Päätöksen jälkeen on ….” Eipä ollut päätöksenteon perusteena. Soopaa voi suoltaa miten paljon vaan, mutta tämä case ei minun ymmärrystäni saa.

Armi von Harmi
1 vuosi sitten

Nyt viimeistään tässä vaiheessa Salon päättäjien pitäisi lukea TES ja työlaki, mitä siellä nykyään sanotaan koeajasta ja koeaikaisen työsuhteen purkamisesta. Ei turhaa vouhottamista.

Minulla on omat mielikuvat siltä ajalta, kun olin teollisuudessa.

Kaunainen kylä
1 vuosi sitten

Nyt joutunee myös Nissinen kokoomuksen hampaisiin. Kaunaa kannetaan ja kauan.

Isäntä tuli taloon, vihdoin
1 vuosi sitten

Samaa ajattelin ja ei näytä uusi kaupunginjohtaja pokkuroivan paikallista kokoomusta. Tästä ei voi tulla kuin hyvää!

Olli P
1 vuosi sitten

No ketäs arvelet pokkuroivan? Tästä ei voi tulla kuin töitä Turun hallinto-oikeudelle.

Isäntä tuli taloon, vihdoin
1 vuosi sitten
Reply to  Olli P

Kaupunginjohtaja joka tuntee oman tonttinsa ja päättäjät jotka tuntevat omansa ja työrauha molemmille niin hyvä tulee. Aivan kuten Nissinen asiaa tämän lehden sivuilla kuvasi.

Milloin suunta kääntyy?
1 vuosi sitten

Vuoteen 2021 kohdistuu perustellusti kovat odotukset Salon kääntämisestä nousuun, kasvuun ja positiiviseksi.

Nämä edellyttävät myönteisiä uutisia, eripuran ja irtisanomisten sijaan.

Jokainen voi kirjoittaa Googleen hakusanoiksi ”lopettaa Salossa” tai ”sulkee Salossa”, ja laskea siitä montako yritystä ja työpaikkaa on nykyisen valtuustokauden aikana menetetty.

Allan
1 vuosi sitten

”Nämä edellyttävät myönteisiä uutisia, eripuran ja irtisanomisten sijaan.”

Kohta kansalaiset saavat irtisanoa valtuutettuja ja toivottavasti myös puolueita. Mattila vetoaa myös yhdenvertaisuuteen, muttei kerro mihin vertaillaan.

Vertailukohdaksi voitaisiin ottaa lukuisat viranhaltijoiden lainvastaiset toiminnat. joista työnantaja ei ole antanut edes moitteita kirjallisesti tai varoituksia.

Vammainen ei ollut saanut lainmukaisia palveluita edes oikeuden päätöksellä. Tästä ei annettu varoitusta viranhaltijoille. Toiminta on siis hyväksyttävää työnantajan mielestä.

Make
1 vuosi sitten

Toisaalta, jos korvaat haussasi Salon millä tahansa muulla kaupungilla, niin tulokset ovat samanlaisia. Ei ole yksin Salon ongelma.