Koronatartunta Moision koulussa Salossa

4
Salon keskustassa sijaitsevassa Moision koulussa on todettu uusi covid19-tartunta. Kuva: SSSarkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon Moision koulussa on todettu koronatartunta. Koronavirukselle ovat terveydenhuoltoviranomaisten mukaan mahdollisesti altistuneet yhden ryhmän oppilaat.

Altistuneisiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti ja annetaan ohjeet karanteenista. Koulunkäyntiä voi jatkaa normaalisti, jos yhteydenottoa ei ole tullut.

Henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset eivät anna tapauksesta tarkempaa tietoa.

Salon kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tiiviisti Moision koulun tilannetta. Asiasta tiedotetaan lisää, jos tarve vaatii. (SSS)

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Siishäh?
1 kuukausi sitten

Erikoista että yksi ryhmä on ainoastaan altistunut, eikö tämä sairastunut ole liikkunut yleisissä tiloissa esim. ruokala, wc-tiloissa, käytävillä?Eikö hän ole kohdannut käytävillä muita ihmisiä kuin yhden ryhmän edustajia? Mielestäni jos tauti on niin tarttuva kuin annetaan ymmärtää niin eikö tällaisessa tapauksessa pidä sulkea koulu välittömästi??

Valkopesua
1 kuukausi sitten
Reply to  Siishäh?

Just näin! Kouluissa on mahdotonta toteuttaa mitään turvavälejä a) koska tilaa ei ole b) koska pitää noudattaa opsia c) on useimpien teinien luonteenvastaista olla hakeutumatta laumoihin. Maskien kanssa sähläily on erittäin kallista valkopesua. Jos tauti on oikeasti vaarallinen, kouluihin ei missään nimessä saisi kokoontua.

Maija
1 kuukausi sitten

Voidaan kaikki alkaa levittämään *kotona*virusta. Ylen sivuilla oli mainittu että kotonavirus on koronaviruksen leviämistä hidastava virus. Eli kotoillaan niin paljon kuin voidaan. Noudatetaan ohjeita jotka annettiin lähes vuosi sitten. Ulkoillaan turvavälien turvin. Perheestä vain yksi kauppaan. Käsienpesua mennen tullen ja vielä välillä jopa kotona ollen. Kavereita ja ystäviä tavatessa myös turvavälit ja maskit. Kahden viikon kotonaviruksen potemisen jälkeen korona on toivottavasti vähentynyt. Jos nyt hellitetään ja herpaannutaan, niin on aivan sama onko kehitetty rokotteita yksi vai sata. Valloilleen päässyttä virusta ei sitten enää voida hillitä kuin laittamalla maa seis. Sitä meistä tuskin kukaan haluaa. Koululaisille, opiskelijoille, hoitohenkilöstölle ja kaikille meille… Lue lisää »

Mamma maalta75
1 kuukausi sitten
Reply to  Maija

Jostakin se korona vaan tulee, jos ei malteta kotoilla ja muitakin annettuja ohjeita noudattaa, etenkin tärkeää työssä kävijöiden perheissä. Sori nyt heidän puolestaan, mutta tämä nykytilanne ei ole kivaa meille ikääntyneillekään.

Paljon jää tätä vähäistä loppuelämää elämättä, kun ei voi minnekään mennä muita tapaamaan. Maltetaan vielä tämä vuosi.