Koronatilanne supistaa nuorten korissarjoja

0
Vilpas (kuvassa numero 11 Alex Romu) johtavat tällä hetkellä U17-poikien SM-sarjaa.

Koripalloliitto tiedotti torstaina, että nuorten valtakunnallisia sarjojen ottelumääriä supistetaan loppukaudeksi. Syy on vallitseva koronatilanne, jonka vuoksi otteluita on jäänyt pelaamatta ja pelien siirtäminen on käynyt paikoin mahdottomaksi.

16-, 17- ja 19-vuotiaiden SM-sarjojen runkosarjat pelataan yksinkertaisena sarjana, jonka jälkeen pelataan kymmenen joukkueen pudotuspelit.

Esimerkiksi U17-poikien SM-sarjan kärjessä olevalla Vilppaalla on jäljellä vain yksi runkosarjan ottelu HNMKY:tä vastaan ennen pudotuspelejä. U17-tytöissä taas Vilpas on kymmenentenä ja jatkaa kauttaan siis varmasti pudotuspeleissä.

Valtakunnalliset I divisioonat pelataan 17- ja 19-vuotiaissa yksinkertaisena sarjana, jonka jälkeen edessä on neljän joukkueen Final Four. 16-vuotiaiden valtakunnallinen I divisioonassa taas on kahdeksan joukkueen pudotuspelit.

14- ja 15-vuotiaiden SM-sarjat pelataan sarjamääräysten mukaisesti. Kummankin ikäluokan SM-lopputurnauksia on myöhäistetty toukokuulle.