Loimaalta etelään ja koilliseen – SalPan salibandyn uusi seurakehittäjä jatkaa myös Tapparan muodostelmaluistelussa

0
Jutta Lind. (kuva: Salon Palloilijat)

Salon Palloilijoiden salibandyn seurakehittäjän Jutta Lindin tausta ja myös tämänhetkinen työtilanne on mielenkiintoinen. Loimaalla asuva 26-vuotias Lind suuntaa kotoaan työn merkeissä sekä etelään että koilliseen. Etelä merkitsee tässä tapauksessa Saloa ja koillinen Tamperetta.

Työnkuvat ja myös urheilulajit poikkeavat toisistaan melko radikaalisti. SalPassa tehtävänkuviin kuuluvat muun muassa yleisen salibandytoiminnan ja -valmennuksen kehittäminen. Seurakehittäjän lisäksi hän jatkaa hommia Tampereen Tapparan muodostelmaluistelun fysiikkavalmentajana.

Salibandy ja muodostelmaluistelu poikkeavat urheilumuotoina merkittävästi. Kolmas erilainen laji löytyy Lindin historiasta, sillä hän ui aiemmin kilpaa ja teki työtä uimaseurassa. Omaa urheilemista on tapahtunut laajalla skaalalla myös esimerkiksi kamppailulajeissa ja akrobatiassa.

Lind on kotoisin Rovaniemeltä, jossa hän kouluttautui liikuntaneuvojaksi. Uintivalmennus jatkui Tampereella urheiluhierojaopintojen ohessa, ja sittemmin hän työskenteli myös uinnin päätoimisena valmentajana.

Lindin työhistoria on siis vähintäänkin monipuolinen urheilun parissa ja jossain määrin sen ulkopuolellakin esimerkiksi järjestyksenvalvojana. Muodostelmaluistelun fysiikkavalmentajuus tapahtui aikansa myös yrittäjänä.

– Seuroissa olen toiminut harrastajana, vapaaehtoisena, palkollisena ja alihankkijana yrityksen kautta, joten kokemusta on kertynyt hyvin eri näkökulmista, Lind luettelee SalPan nettisivuilla.

Salibandy itsessään on naiselle vielä melko vieras. Hän aloitti SalPassa vuodenvaihteessa.

– SalPan salibandylta on mielestäni hieno veto ottaa työntekijä lajin ulkopuolelta, ja lähden innolla syventymään seuraan ja lajiin.

Lind jatkaa seurakehittäjänä Hilda Kataikon kesällä 2019 aloittamaa työtä.

– Uskon, että Jutan myötä saamme aidosti uutta näkemystä sekä kehittämisideoita. Jutan seuratyökokemuksesta on paljon hyötyä, ja hänen mukanaan saamme varmasti lisää järjestelmällisyyttä sekä sujuvuutta toimintaamme, mainitsee SalPan salibandyjaoston puheenjohtaja Sini Lundgrén.

Aiemmin Lundgrén on todennut seurakehittäjän suuren tarpeen SalPan toiminnassa. Salolaisen Huvinsa Kullakin -seuran puheenjohtaja Kati Launiainen penäsi puolestaan marraskuussa Salon Seudun Sanomissa, että Salossa olisi suuri tarve seuralle, joka pystyisi ottamaan kokonaisvastuun salibandysta ja kehittämään lajitoimintaa.

SalPa palaamassa laajemmin harjoituksiin

SalPan salibandy piti pakon edessä hiljaiseloa joulukuussa koronarajoitusten takia.

– Joulukuussa vain pari joukkuetta harjoitteli poikkeusohjein. Nyt tammikuussa useampi porukka on aloittamassa treenejä, ettei tauko veny liian pitkäksi, salibandyjaoston puheenjohtaja Sini Lundgrén kertoo.

Länsirannikon alueelliset sarjat sekä esimerkiksi valtakunnalliset juniorisarjat ovat olleet tauolla tämän viikon loppuun asti. Salibandyliitto linjasi viime viikolla tavoitteekseen, että lajia päästäisiin pelaamaan ja harrastamaan yleisöön liittyviä ja muita rajoituksia lukuun ottamatta normaalisti viimeistään helmikuun alusta lähtien. Miesten ja naisten liigaa ja miesten Divaria on pelattu jatkuvasti enimmäkseen tyhjille katsomoille.