Mattilan oikaisuvaatimus nurin, valiokunta-aloite valtuustolle

2
Jussi Mattilan oikaisuvaatimus hylättiin äänin 8-5.

Salon kaupunginhallitus on hylännyt Jussi Mattilan oikaisuvaatimuksen, joka koski hänen virkasuhteensa purkua koeajalla. Päätös syntyi maanantaina äänin 8–5.
Sosiaali- ja terveysjohtajana toimineen Mattilan virkasuhde purettiin marraskuun lopussa koeajan viimeisenä päivänä. Päätös syntyi tuolloin yhden äänen erolla äänin 7–6.
Mattila haki päätökseen oikaisua, koska päätös syntyi hänen mielestään epäasiallisin perustein ja oli lainvastainen.
Salon uusi kaupunginjohtaja Tero Nissinen oli eri mieltä ja esitti oikaisuvaatimuksen hylkäämistä.

Kaupunginhallituksessa puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.), Ulla Huittinen (kesk.) ja Johanna Riski (kesk.) jääväsivät itsensä, koska Mattila oli epäillyt oikaisuvaatimuksessaan heidän olleen esteellisiä purkupäätöksen teossa.
Puhetta johtanut Elina Suonio-Peltosalo (kok.) esitti oikaisuvaatimuksen hyväksymistä. Hänestä virkasuhteen purkuun ei ollut asiallisia lainmukaisia perusteita, vaan päätös oli tehty lain vastaisesti syrjivillä ja epäasiallisilla perusteilla.
Äänestyksessä Suonio-Peltosalon takana olivat Mikko Lundén (ps.), Saku Nikkanen (sd.), Marko Tapio (kok.) ja Anna-Leena Yli-Jama (kok.).
Oikaisuvaatimuksen hylkäämistä kannattivat Piia Keto-oja (sd.), Marjaana Mänkäri (kesk.), Timo Lehti (kesk.), Jonna Nyyssönen (vihr.), Päivi Pärkkä (kesk.), Marja Ruokonen (vas.), Kalle Tekkala (kd.) ja Simo Vesa (sd.).

Mattilan virkasuhteen purku johti Salossa valtuustoaloitteeseen, jossa esitettiin kaupunginhallituksen luottamuksen mittaamista. Joulukuussa tehdyn aloitteen allekirjoitti 15 valtuutettua, joista suurin osa on kokoomuslaisia.
Hallitus esittää valtuustolle, että se päättää ottaa käsiteltäväkseen tilapäisen valiokunnan perustamisen. Valiokunta perustetaan, jos sitä kannattaa yli puolet Salon 51 valtuutetusta.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olli P
1 kuukausi sitten

Tulos ei varmasti yllättänyt ketään.

Lasse Reunanen / Salo
1 kuukausi sitten

Mitenköhän Salo aikoo tätä virkaa edelleen ylläpitää, kun ei vielä avointa julkista hakukierrosta uudelleen ole tehty? Radiouutisessa uusi kaupunginjohtaja kertonut tarvittavista rakennemuutoksista täsmentämättä tarkemmin vielä, mitä aiotaan tehdä.

Nykyiset valtuutetut odottavat hissukseen kotonaan maskeissaan piilotellen, kun ovat jo enimmäkseen ehdolla kevään kuntavaaleissa – ei tarvitse paljon vaalimainontaakaan, kun normaalit osallistumiset koronarajoittein estettynä.