Media: Navalnyin tukiprotesteja hajotettu Venäjällä – protesteja on järjestetty jo muun muassa Siperiassa ja Vladivostokissa.

0

Vangitun oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin tukimielenosoitukset ovat alkaneet Venäjällä. Protesteja on järjestetty muun muassa siperialaiskaupungeissa ja Vladivostokissa Venäjän Kaukoidässä, kertoo Moscow Times. Uutistoimisto AFP:n mukaan protesteihin on osallistunut tuhansia ihmisiä.
Sosiaalisessa mediassa julkaistujen videoiden mukaan poliisi on hajottanut mielenosoituksia, lehti kertoo. Poliisi ilmoitti jo etukäteen, että luvatta järjestetyt julkiset tilaisuudet katsottaisiin uhkaksi yleistä järjestystä kohtaan.
Protesteja on tänään tarkoitus järjestää myös muun muassa pääkaupunki Moskovassa.
Navalnyi itse on kehottanut kansalaisia lähtemään kaduilla protestoimaan.

Navalnyin tukijoita otettu kiinni

Hänet otettiin kiinni viime sunnuntaina, kun hän palasi Venäjälle oltuaan sairaalahoidossa Saksassa myrkytysyrityksen jälkeen. Hänet tuomittiin pidettäväksi vangittuna 30 päivän ajan.
Myös useita Navalnyin tukijoita on otettu kiinni tällä viikolla niin pääkaupungissa kuin muuallakin maassa. Kiinni on otettu muun muassa hänen lehdistöedustajiaan.
Kiinnioton jälkeen useiden eri maiden, myös Suomen, päättäjät ovat vaatineet Navalnyin vapauttamista pikaisesti. Samoin ulkovallat ovat vaatineet Venäjältä murhayrityksen avointa ja perusteellista tutkintaa. Navalnyi on syyttänyt hyökkäyksestä Venäjän turvallisuuspalvelua ja presidentti Vladimir Putinia.
Myös tutkivan journalismin ryhmän Bellingcatin mukaan myrkytyksen takana oli Venäjän turvallisuuspalvelu FSB.
Navalnyi on erikoistunut muun muassa korruption vastaiseen taisteluun Venäjällä ja presidentti Putinin vastustamiseen.

https://www.themoscowtimes.com/2021/01/23/as-its-happening-russia-rallies-for-navalnys-release-a72705
https://twitter.com/teamnavalny_vdk?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1352853113326211073%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.themoscowtimes.com%2F2021%2F01%2F23%2Fas-its-happening-russia-rallies-for-navalnys-release-a72705

STT

Kuvat: