Meni vähän säheltämiseksi, mutta voitto tuli kuitenkin

0
Mustapaitaisen TPS:n Joel Janatuinen teki ottelun avausmaalin, vaikka kuvan tilanteessa kiekko kolahtikin kaukalon päätyyn. (kuva: Turun Sanomat/Ari-Matti Ruuska)

TPS nappasi toisen peräkkäisen voittonsa jääkiekon miesten Liigassa Vaasan Sportin kaaduttua Artukaisissa 3–1. Samalla turkulaiset saivat revanssin muutaman viikon takaisesta kotipelistään, jossa vaasalaiset veivät kaksi sarjapistettä voittolaukauskisaan venyneen kamppailun jälkeen. Kolme sarjapistettä pitää TPS:n sarjataulukossa kahdeksannella sijalla.

TPS:n suurimpia onnistujia oli voittomaaliksi jääneen 2–1-osuman viimeistellyt Markus Nurmi sekä 21 torjuntaa kirjannut venäläisvahti Andrei Karejev. Vaikka kotijoukkue voiton vei, jätti sen esitys paljon toivomisen varaa. Saman myönsi liigauransa avausmaalin viimeistellyt Mikael Pyyhtiä.

– Muutama ensimmäinen erä meni vähän säheltämiseksi, kun emme saaneet viisikkopeliä kulkemaan. Saimme silti tehtyä niihin tärkeät maalit, ja loppu kulkikin sitten huomattavasti paremmin, voiton sinetöineen 3–1-maalin nelisen minuuttia ennen päätösvihellystä viimeistellyt Pyyhtiä sanoi.

Kotijoukkue luisteli avauserään kovalla energialla luoden sen alkuminuuteilla solkenaan vaarallisia tilanteita. Sport-molari Rasmus Reijolalle torjuntoja kertyi kymmenen vain seitsemän minuutin pelin jälkeen. Palloseura oli lähellä johtoa 10 minuutin kohdalla Lauri Pajuniemen lauottua tulisesti tolppaan.

Tämän jälkeen Sport sai huomattavasti paremmin juonesta kiinni. Maalinteossa onnistui kuitenkin ensin kotijoukkue, kun perjantaisen Jukurit-ottelun tavoin avausosuman viimeisteli ylivoimalla Joel Janatuinen miehen survottua pelivälineen verkkoon takatolpalta pelikellon vanhennuttua 17 minuuttia.

Toisessa erässä osat vaihtuivat, kun Sport hallitsi ja TPS joutui keskittymään puolustamiseen. Siksi tasoitusmaali ajassa 28.12 ei ollut suuri yllätys. Sen viimeisteli Sportin ykkösketju Mika Partasen niitattua Karejevin torjuma paluukiekko pömpeliin venäläismolarin venyttyä vain vaivoin Valtteri Viljasen ampuman lämärin tielle.

Kolmisen minuuttia ennen erän päätöstä Michael Keränen puolestaan pääsi ampumaan rangaistuslaukausta Eemil Viron kaadettua läpiajoon päässeen hyökkääjän. Tällä kertaa Keräsen veivaukset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, vaan Karejev torjui helposti.

Muutamaa minuuttia myöhemmin iski kotijoukkue, kun Markus Nurmi laukoi TPS:n 2–1-johtoon Ruslan Ishakovin hyvästä esityöstä.

Kolmannessa erässä nähtiin illan tasaisinta kiekkoa. Palloseura oli senttien päässä johtonsa tuplaamisesta 48. minuutin kohdalla, mutta Pyyhtiän uran ensimmäinen liigamaali jäi vielä syntymättä nuorukaisen nostettua rystyltä ylärimaan. 19-vuotias laitahyökkääjä onnistui kuitenkin viimein neljä minuuttia ennen loppusummeria kakkosketjun pitkän pyörityksen päätteeksi.

– Molemmat tilanteet olivat samanlaisia. Loimme maalitilanteessa hyvän paineen ja sain vain jatkettua kiekkoa maalille. Vähän alkuun ihmettelin, kun kiekko meni sisään. Tietysti hienoltahan se maalin tekeminen tuntui, Pyyhtiä sanoi.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen myönsi, että ottelun lopputulos olisi voinut hyvinkin olla aivan toinen.

– Täytyy olla pojista ylpeitä, että saatiin kaivettua voitto tästäkin. Aloitimme hyvin, mutta kiekko ei pysynyt tänään hallussa kuten olisi pitänyt.

TPS:n kausi jatkuu viikonloppuna pitkän vieraspelireissun merkeissä. Huomenna joukkue matkaa Ouluun Kärppien vieraaksi ja päivää myöhemmin kohteena on Kuopio, jossa vastaan asettuu KalPa.

TPS on pelannut liigajoukkueista selvästi vähiten vierasotteluja. Edellisestä sellaisesta on aikaa jo yli kuukausi, kun turkulaiset kohtasivat 16. joulukuuta Pelicansin Lahdessa.

Jutun kirjoittaja: Joonas Jussila