Minna Arvesta Turun kokoomuksen pormestariehdokas?

1
Kaupunginjohtaja Minna Arve haluaa Turun pormestariksi. Kuva: Turun kaupunki/Mikko Kaaresmaa

Kaupunginjohtaja Minna Arve on ehdolla Turun kokoomuksen pormestariehdokaaksi. ”Olen tänään ilmoittanut, että haluan ehdolle Turun pormestariksi”, hän kertoi perjantaina Twitterissä. Arve on toiminut kaupunginjohtajana syksystä 2017.

Turkuun ollaan valitsemassa pormestaria ensimmäistä kertaa. Paikka kuuluu kuntavaalien suurimmalle puolueelle. Poliittinen luottamustehtävä on yhdistelmä kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta ja kaupunginjohtajuudesta. Apulaispormestareita valitaan kolme.

Muut tähän mennessä nimetyt pormestariehdokkaat ovat Sasu Haapanen (vas.), Jarmo Laivoranta (kesk.), Aki Lindén (sd.), Mikael Miikkola (ps.), Elina Rantanen (vihr.) ja Terhi Vörlund-Wallenius (r.). Turun kokoomus päättää ehdokkaastaan 28. tammikuuta.

(Jutun alkua täsmennetty 25.1: Minna Arve on ehdolla Turun kokoomuksen pormestariehdokkaaksi.)

  • Lue lisää aiheesta
  • Turku
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Tammisiltalainen
1 vuosi sitten

Ei pidä paikkaansa. Arve ilmottautui ehdokkaksi, mutta kyselyjen mukaan Ike Kanervalla on valinnan tekevissä Kokoomuksen paikallisyhdistyksissä enemmän tukijoita. Ei sinällään väliä, kumpikin ehdokas varmistaisi Turun vaalivoiton demareille. Jos valittavana on jokapaikkaanhaluava tai täydellistä kykenemättömyyttä niin…