MM-pronssimitalisti Turkuhallin kuningas – TPS katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa Jukureiden kustannuksella

0
Juuso Pärssinen teki kovia tehoja Timur Ibragimovin ja Ruslan Ishakovin päivystäessä maalin edessä. (kuva: Turun Sanomat/Ari-Matti Ruuska)

TPS oli saanut nuorten MM-pronssinelikkonsa perjantaina takaisin vahvuuteen ja ainakin Juuso Pärssisellä riitti edelleen virtaa pitkän kisaputken päätteeksi. 2+1 tehopistettä kerännyt Pärssinen oli kentän kuningas, kun TPS kaatoi Jukurit maalein 5–1 ja palasi kolmen ottelun tappioputken jälkeen taas voittojen tielle.

Nuorten MM-nelikosta puolustaja Eemil Viro joutui jättämään perjantain ottelun väliin flunssan vuoksi, mutta Pärssinen, Mikael Pyyhtiä ja Ruben Rafkin olivat mukana. Pärssinen ja Pyyhtiä pelasivat TPS:n ykkösketjussa yhdessä Pajuniemen kanssa ja ketju sai aikaan kovaa jälkeä.

– Olipa kiva päästä taas kotihalliin pelaamaan. Olin odottanut tätä koko viikon. Virtaa kyllä löytyy edelleen ja oli mukava pelata Pyyhtiän ja Pajuniemen kanssa. Molemmat ovat minulle tuttuja vuosien varrelta, Pärssinen sanoi.

– Tuntuu tietysti hyvältä, kun itse onnistuu, mutta kyllä joukkueen voitto oli kaikkein tärkein asia.

Voitto nosti TPS:n sarjataulukossa seitsemänneksi.

Kun miettii, että Jukurit otti avauserässä peräti viisi jäähyä (TPS vastaavasti vain yhden), kotijoukkueen olisi voinut kuvitella paukutelleen erän aikana useammankin ylivoimamaalin. Mutta ei, erän ainokaista saatiin odotella siihen asti, että kello näytti peliaikaa olevan vain 4,7 sekuntia jäljellä. Ylivoimalla ottelun avausmaali toki syntyi.

Lauri Pajuniemen lavasta ylivoimamaaleja on syntynyt ennenkin, ja niin syntyi jälleen. Pajuniemi itse ei kuitenkaan osumaa saanut nimiinsä, vaan se merkittiin loppujen lopuksi Joel Janatuiselle. Pajuniemen laukaus muutti ensin suuntaa jukuripelaajasta ja hipaisi sen jälkeen Janatuista ennen kuin upposi maalivahti Sami Rajaniemen taakse.

– Meillä oli ihan tarpeeksi paikkoja tehdä useampikin maalin ensimmäisessä erässä, mutta ei vain osunut. Oli tärkeätä, että saimme sentään yhden tehtyä ihan erän lopussa, Pärssinen mietti.

Ottelun avausosumasta ehti kulua ainoastaan 50 sekuntia tehokasta peliaikaa ennen kuin kiekko oli uudelleen Rajaniemen takana. Osumien välissä oli toki (näissä oloissa ylipitkä) 18 minuutin erätauko, mutta TPS iski uudelleen heti toisen erän alkajaisiksi. Pärssinen seurasi oman laukauksensa hienosti ja pisti kiekon sen jo kertaalleen torjuneen Rajaniemen taakse vaivatta.

Kuusi minuuttia myöhemmin peli oli jo 3–0. Anssi Löfmanin jäähy päättyi juuri ja Jukurit oli käytännössä edelleen alivoimainen, kun Timur Ibragimov ohjasi maalin edestä Pärssisen laukauksen sisään.

Jukureiden hyvä ensimmäisen erän ote päättyi kuin leikaten kolmen maalin tappioasemaan. Lisää vauhtia joukkueen alamäelle antoi ensimmäistä otteluaan Jukureissa pelannut NHL-kokemustakin omaava Brandon Yip, joka otti 5+20 -minuuttisen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Teemu Pulkkinen istui Yipin viitosta, kun Pärssinen upotti suoralla laukauksella illan toisen osumansa.

– Toinen erä oli meiltä todella vahva esitys. Saimme siinäkin paljon ylivoimaa ja kiekot alkoivat mennä sisällekin, Pärssinen sanoi.

TPS voitti toisen erän maalia kohti suuntautuneet laukaukset 12–3 ja maalit 3–0. Peli oli käytännössä 4–0 -tilanteessa ohi ja päätöserässä kellosta lähinnä pelattiin enää minuutteja pois.

Jukurit sai pitkälle kotimatkalleen hieman lohdutusta, kun joukkueen toinen tuore ulkomaalaisvahvistus Pontus Netterberg napautti maalin edestä mikkeliläisten avausosuman. TPS:sta tilastoihin päätöserässä pääsivät Aleksi Anttalainen, joka lähti suihkuun selkään taklaamisesta ja Hannu Kuru, joka upotti kiekon tyhjään maaliin.

TPS pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona, kun Vaasan Sport saapuu Turkuun.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä