”Niin eriarvoisessa asemassa ollaan verrattuna kaikkeen muuhun” – nippu Vilppaan ja LP Viestin kotiotteluita pelataan ilman yleisöä

0
Tämänkaltaisia karun katsomotaustan kuvia on valitettavasti luvassa läpi tammikuun ja vielä helmikuullekin. (kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Varsinais-Suomen kokoontumisrajoitusten pidentyminen 10. helmikuuta asti lisää entisestään myös Salon palloilun pääsarjajoukkueiden taukoa yleisöotteluista. Sekä Vilppaan koripallon että LP Viestin lentopallon osalta pelit ollaan pelaamassa tämänhetkisen otteluohjelman mukaisesti ilman katsojia.

Vilppaalla on kyseiseen ajankohtaan mennessä kotipelit 27. tammikuuta, 5. helmikuuta ja 10. helmikuuta. Ensin mainitun, 27. päivälle merkityn Lahti Basketball -ottelun ajankohta on vielä vahvistamaton.

Teoriassa on mahdollista, että ainakin 10. helmikuuta ohjelmassa oleva Vilpas–BC Nokia voitaisiin siirtää myöhemmäksi, mikäli yleisöä saisi tuon kymmenennen päivän jälkeen jälleen ottaa.

– Siihen siirtoon tietysti pyritään, mikäli rajoitukset siinä välissä poistuisivat. Otteluohjelma on kuitenkin tiukka, joten olisiko mahdollisuutta siirtoon sitten siinäkään tilanteessa, pohtii Vilppaan toiminnanjohtaja ja Korisliigan johtoryhmän puheenjohtaja Marko Vihiniemi.

Nykytilanne iskee miesten Korisliigaankin nyt toden teolla. Jos joudutaan menemään ohjelman mukaan, on Vilppaan yhdeksästä kotiottelusta 10. helmikuuta mennessä neljä pelattu ilman yleisöä.

– Vaikka tähän ollaan varauduttu ja sitouduttu, niin on tämä surullinen tilanne. Niin eriarvoisessa asemassa ollaan verrattuna kaikkeen muuhun. Saa matkustaa ja mennä baareihin, mutta ei urheilutapahtumiin, joissa hommat on hoidettu viimeisen päälle.

– Tämä vaikuttaa ihan kaikkeen. Seuraan kokonaisuudessaan, yhteistyökumppaneihin, totta kai joukkueeseenkin ja ennen kaikkea faneihin, Vihiniemi harmittelee.

LP Viesti ehtii puolestaan pelata neljästi Salohallissa ennen kyseistä helmikuun kymmenettä päivää. Ottelut ovat 13.1., 20.1., 26.1. ja 6.2.

– Pelit pelataan normaalisti. Jos rajoitukset loppuisivat kymmenenteen päivään, voisi yleisöä ottaa seuraavana päivänä pelattavaan LP-Vampula-otteluun, laskee LP Viestin päävalmentaja ja urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen.

Vaihtoehdot ovat ilman yleisöä pelaamisen lisäksi vähissä.

– Käytännössä niitä on vain yksi: lopettaa kausi kesken. Otteluita ei enää voi siirrellä. Seurathan tässä ovat vaikeuksissa, mutta kaikki kuitenkin haluavat jatkaa kautta ja pelata lentopalloa, Lemminkäinen huomauttaa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments