Niin pelaat kuin treenaat – LP Viesti nollasi keskiviikon tappion harjoituksissa

0
Hakkuri Iina Andrikopoulou kuului LP Viestin onnistujiin Pihtiputaalla. (Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

LP Viesti nollasi keskiviikon kotitappion LP Kangasalalle ainoassa mahdollisessa paikassa: harjoituskentällä.

– Perjantain treenit olivat yhdet kauden parhaista. Ei ollut merkkiäkään tappiosta, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kehui.

Niin pelaat kuin treenaat: LP Viesti haki lauantaina naisten Mestaruusliigan ottelusta Pihtiputaalta puhtaan 3–0-voiton tasapainoisen esityksen jälkeen.

Pihtiputaan ottelu ratkesi syöttöruudussa. LP Viesti ei ässäsyötöt 10–1 ja joukkueen vastaanottoprosentti oli kova 60.

– Parasta oli se, että vastaanotto pysyi samalla tasolla koko ottelun, Lemminkäinen huomioi.

Ja kun vastaanotto toimi, oli passari Viktoriia Tuchashvililla käytössään iso kasa aseita. Esimerkiksi 18 pistettä iskenyt hakkuri Iina Andrikopoulou tappoi 55 prosenttia passeista.

– Myös Arita (Ternava) ja Noora (Kosonen) pystyivät tappamaan riittävästi palloja nelospaikalta.

Ternava nousi odotetusti avausseitsikkoon vuoden heikosti aloittaneen Anniek Siebringin tilalle. Ternava pelasi lauantaina koko ottelun.

– Hänen hyökkäämisensä oli vähän väkinäistä, mutta toisaalta eihän Arita ole ollut montaa kertaa liigassa avauksessa, Lemminkäinen muistutti.

Voitto piti LP Viestin hyvissä asemissa taistelussa runkosarjan kakkossijasta. LP Kangasala voitti lauantain kärkiottelussa Hämeenlinnan 3–1, joten runkosarjan voittaja lienee viimeistään nyt selvä.

LP Viesti on pelannut koko alkuvuoden vain kahdella keskitorjujalla (Anna Czakan ja Nea Haatainen). Seura etsii edelleen keskipelaajaa.

– Se olisi riski jatkaa loppukausi kahdella keskarilla, Lemminkäinen toisti.

Aikaa uuden vahvistuksen hankkimiseen ei ole paljoa, sillä siirtotakaraja umpeutuu tammikuun lopussa. Lisäksi pelitahti on tiivis: tiistaina joukkue kohtaa LP Kangasala Salohallissa, perjantaina on edessä Suomen cupin välierä LiigaPlokia vastaan Tampereella ja lauantaina mahdollinen cupfinaali.

Viime viikkoina on käynyt entistä epätodennäköisemmäksi, että yleisörajoituksia tultaisiin hölläämään seuraavien kuukausien aikana.

Selviääkö LP Viesti, jos myös pudotuspelit pelataan tyhjille katsomoille?

– Haastavaa se on, mutta pitää vaan yrittää miettiä keinoja, mistä saisi lisäeuroja. Siltä se nyt näyttää, että loppukausi pelataan ilman katsojia, Lemminkäinen myönsi.

LiigaPloki–LP Viesti 0–3 (19–25, 14–25, 21–25)

LiigaPlokin pisteet/plusmiinus: Jaidyn Blanchfield 5/-6, Taija Kaukoranta (passari) 0/-3, Lauren Matias 17/+7, Lindsey Calvin 5/+3, Sofia Lehto (passari) 2/+2, Jaelyn Keene 9/+7. Liberoiden vastaanottoprosentit: Jemina Pasanen 50 ja Ingrid Kiisk 17.
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili (passari) 4/+3, Noora Kosonen 9/+7, Anna Czakan 9/+5, Arita Ternava 8/-1, Iina Andrikopoulou 18/+14, Nea Haatainen 6/+5.

Vastaanottoprosentit: 46–60
Hyökkäysprosentit: 36–43
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 1/8–10/8
Torjuntapisteet: 5–5

LP Viestin seuraava ottelu: ti 26.1. LP Viesti–LP Kangasala Salohallissa kello 18.30.