Niko Ranta-ahoa epäillään taas törkeistä huumausainerikoksista – vangittu tänään poissaolevana

0

Niko Ranta-aho on tänään vangittu poissaolevana Pirkanmaan käräjäoikeudessa epäiltynä kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Asia kerrotaan käräjäoikeudesta.
Vangitsemista on vaatinut keskusrikospoliisi. Huumausainerikoksien epäillään tapahtuneen viime vuoden elo-marraskuussa Helsingissä ja Vantaalla. Törkeää veropetosta epäillään ajalla 2016-2020.
Tutkinnanjohtaja Jari Räty sanoo, että esitutkintaa ei ole mahdollista kommentoida juuri lainkaan.
– Esitutkinta on siinä vaiheessa valitettavasti, että ei vielä tässä vaiheessa voida, Räty sanoo STT:lle.
Räty ei kommentoi, milloin tai miten epäillyt rikokset tulivat poliisin tietoon. Epäilty vangittiin poissaolevana, sillä hän on tällä hetkellä ulkomailla.
– Hän ei ole välittömästi tavoitettavissa täältä Suomesta. Yksi syy on se, ja sen kummemmin en pysty sitä avaamaan.
STT ei ole vielä tavoittanut Ranta-ahon avustajaa kommentoimaan. Vangitsemisesta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Myönsi lähes kaikki Katiska-syytteet

Ranta-aho on toinen pääsyytetty niin sanotussa Katiska-jutussa, jota käsiteltiin viime vuonna Helsingin käräjäoikeudessa. Asiassa odotetaan tuomiota tänä vuonna.
Syyttäjien mukaan Ranta-aho johti rikoskumppaninsa kanssa Espanjasta käsin doping- ja huumausaineiden salakuljetusorganisaatiota. Syyttäjien mukaan Suomeen on tuotu 17 kiloa kokaiinia, yli 200 kiloa amfetamiinia, reilut satatuhatta ekstaasitablettia ja muun muassa metamfetamiinia, LSD:tä ja hasista. Esitutkinnan mukaan huumeilla tienattiin yli kymmenen miljoonaa euroa rikoshyötyä.
Ranta-aho oli Katiska-tutkinnan takia tutkintavankeudessa lähes vuoden, mutta vapautui viime vuoden kesäkuussa. Hän on siis ollut vapaalla, kun uusien huumerikosten epäillään tapahtuneen.
Ranta-aho on tunnustanut lähes kaikki syytteet Katiska-jutussa. Maaliskuussa Ranta-aho myös johdatti poliisit maastokätköille, joista löytyi kymmeniä kiloja huumeita.
Katiska-juttu on poikkeuksellisen laaja. Käräjäoikeuden mukaan se ei ole koskaan käsitellyt yhtä suurta huumejuttua.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html

Sanna Raita-aho, Jecaterina Mantsinen

STT

Kuvat:

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments