Nissinen haluaa joukkuepeliä

0
Tero Nissinen aloitti Salon kaupunginjohtajana tällä viikolla.

Salon uusi kaupunginjohtaja Tero Nissinen aloitti virassaan tällä viikolla. Hän arvioi, että nyt on hyvä aika aloittaa. Huhtikuussa kaupunkiin valitaan uusi poliittinen johto. Salon Seudun Sanomien haastattelussa Nissinen nimitti sitä joukkueeksi, jonka kanssa rakennetaan ensin kaupunkistrategia ja sen jälkeen lähdetään pelaamaan (SSS 31.12.).

Jotta pelistä tulisi jotain, täytyy niin hyökkäyskuvioiden kuin maalin olla yhteinen niin kuin urheilumieheksi tiedetty Nissinen asiaa kuvaa.

Nissinen näkee Salossa vetovoimatekijöitä, jotka korostuvat koronan jälkeen. Niitä ovat luonto, palvelut ja harrastusmahdollisuudet.

Palveluverkko pitää mitoittaa niin, että kaupungin talous sen kestää. Sama haaste Salolla on ollut jo vuosikausia.

Ensi kesänä alkavan valtuustokauden keskellä sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät kunnilta maakuntatasolle, hyvinvointialueille. Uudistuksen on määrä tulla voimaan kahden vuoden päästä.

Nissinen arvioi, että tällä kertaa sote-uudistus toteutuu ja kysyy, halutaanko päätös Salon palveluverkosta jättää maakunnalle. Jos vain selvitetään, viivytetään ja mietitään, jossain kohtaa ollaan sen viimeisen seinän äärellä, jossa on tehtävä päätöksiä, Nissinen totesi haastattelussa.

Päätösvalta siirtyy joka tapauksessa hyvinvointialueille, mutta tulevaisuuden palveluverkkoon vaikuttaa suuresti se, miten palvelut on järjestetty vastuunkantajan vaihtuessa.

Kaupungin korkeimmalle viranhaltijalle täytyy antaa tilaa toimia. Nissinen muotoilee asian niin, että hänellä on oltava oma tontti, jolla voi tehdä työtä.

Virkahenkilöiden tehtävä on valmistella ja esitellä, päättäjien tehtävä on päättää. Nissinen haluaa käydä päättäjien kanssa keskustelun pelisäännöistä ja roolituksesta.

Pelissä pallo on molemmilla. Kaikkia helpottaa, jos valmistelijat ja päättäjät ovat tosilleen ja kaupunkilaisille avoimia siinä, mitä tavoitellaan. Varsinkin näin vaalivuonna on toivottavaa, että puolueet kertovat selvästi, mikä niille on tärkeää. Se edellyttää tietysti, että ryhmien sisällä löytyy yhteisiä näkemyksiä.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments