Nord Stream 2 -kaasuputken rakennustöille lupa saksalaiselta viranomaiselta

0

Saksalalainen meriasioita hoitava virasto on antanut luvan jatkaa kiistellyn Nord Stream 2 -kaasuputken rakennustöitä Saksan aluevesillä. Päätöstä tehtäessä kuultiin luonnonsuojelujärjestöjä, koska putken reitti kulkee suojellun lintujen talvimuuttoalueen lähellä.
Lähes valmiiksi rakennettu Venäjältä Saksaan kulkeva Nord Stream 2 -putki joutui Yhdysvaltojen talouspakotteiden kohteeksi vuonna 2019. Pakotteiden seurauksena rakennustyöt keskeytettiin, mutta ovat alkamassa uudelleen Tanskan vesillä.
Yhdysvallat katsoo, että putki on turvallisuusuhka, koska se kasvattaisi Saksan ja muun EU:n riippuvuutta Venäjän kaasusta. Saksa on torjunut tämän näkemyksen.
Yksi putken rahoittajista on saksalainen energiayhtiö Uniper, jossa Fortumilla on enemmistöosuus.

https://www.bsh.de/SharedDocs/Pressemitteilungen/DE/Text_html/html_2021/Pressemitteilung-2021-01-15.html

STT

Kuvat: