Paikallisen ammattikoulutuksen kova kysyntä yllätti Somerolla – ammattiopisto aloittaa hoiva- ja puhdistusalan koulutuksen myös Paimiossa

0
Viisitoista opiskelijaa aloitti viime syksynä lähihoitajaopinnot Somerolla. Paikallisen koulutuksen suosio on ylittänyt Somerolla kaikki odotukset. Kevään aikana Salon seudun ammattiopisto vie paikallista koulutusta myös Paimioon.

Somerolla järjestettävällä hoitoalan koulutuksella riittää kysyntää. Somerolla aloitettiin viime syksynä lähihoitajien koulutus. Maaliskuussa käynnistyy hoiva-avustajien koulutus.

Paikallisesti järjestettävän hoitoalan koulutuksen kova suosio on yllättänyt niin Someron kaupungin kuin Salon seudun ammattiopiston.

– Meillä oli tietty visio, kun koulutusta alettiin järjestää. Yleensä visioiden unelmista jäädään vähän jälkeen, mutta hoitoalan koulutus on ylittänyt kaikki toiveet, Someron kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino sanoo.

Tyytyväinen on myös ammattiopiston rehtori Anne Bragge:

– On ollut positiivinen yllätys, miten hyvin koulutus on käynnistynyt Somerolla. Koulutus on otettu todella hyvin vastaan, ja yhteistyö kaupungin kanssa on toiminut erinomaisesti, Bragge toteaa.

Somerolla on käynnissä tällä hetkellä hoitoalan koulutuksen lisäksi puhdistus- ja kiinteistöalan koulutus. Koulutukset ovat osa seutukaupunkien kehittämishanketta.

Somero on ollut Salon seudun ammattiopistolle päänavaaja paikallisessa koulutuksessa. Tänä keväänä ammattiopisto laajentaa paikallista koulutusta myös Paimioon.

– Paimiosta otettiin yhteyttä, kun he kuulivat, mitä Somerolla on, Bragge huomauttaa.

Paimiossa alkaa huhtikuussa hoiva- ja puhdistusalan koulutus. Molempiin koulutuksiin on haku jo käynnissä. Salon seudun ammattiopiston työelämäpalveluiden johtaja Elina Korkeaoja kertoo, että molemmissa koulutuksissa oppiminen tapahtuu työpaikoilla.

– Selvitämme parhaillaan myös mahdollisuutta aloittaa Paimiossa metallialan koulutus.

Somerolla hoitoalan koulutus laajenee heti ensi syksynä, sillä silloin otetaan uusia opiskelijoita lähihoitajakoulutukseen.

– Myös Somerolla tänä keväänä hoiva-avustajan koulutuksen aloittavat voivat näin jatkaa opintojaan lähihoitajaksi, Korkeaoja huomauttaa.

Viime syksynä Somerolla startanneeseen lähihoitajakoulutukseen otettiin 15 opiskelijaa. Hakijoita oli 29. Someron kaupunki selvitti viime vuoden lopulla nettikyselyllä kiinnostusta hoitoalan opintoihin.

– Kyselyssä 24 ilmoitti olevansa kiinnostunut ja suurin osa halusi aloittaa jo keväällä, Antti Leino kertoo.

Leino sanoo, että kiinnostuksen määrä yllätti.

– Olimme ajatelleet, että uusi koulutusjakso voidaan aloittaa aikaisintaan ensi syksynä. Moni kuitenkin oli varmasti harkinnut hoitoalan koulutusta jo viime syksynä ja on nyt halukas aloittamaan opinnot.