Parasta Palloseuraa pitkään aikaan – TPS jätti HIFK:n tylysti nollille

0
Kiekko ylitti TPS:n maalivahdin Andrei Karejevin, mutta TPS-maaliin peliväline ei mennyt illan aikana kertaakaan. (kuva: Turun Sanomat/Jori Liimatainen)

TPS:n peli kulkee jääkiekon miesten Liigassa paremmin kuin pitkään aikaan. Keskiviikkona turkulaiset nappasivat jo viidennen peräkkäisen kolmen pisteen voittonsa, kun vahvassa vireessä Turkuhalliin saapunut HIFK kaatui maalein 3–0.

Kolme pistettä nostivat TPS:n sarjataulukossa viidennelle sijalle illan vastustajan ohi. TPS:n ero kolmantena majailevaan Ilvekseen on vain piste.

Turkulaisten voiton arkkitehtejä olivat kauden toisessa HIFK-kohtaamisessa kolme venäläispelaajaa. Jo viime viikolla huippuvireessä ollut maalivahti Andrei Karejev piti verkkonsa puhtaana ensimmäistä kertaa liigapeleissä torjumalla 29 laukausta.

Lisäksi kaikkiin kotijoukkueen kolmeen maaliin tekivät esityön nuoret Ruslan Ishakov ja Timur Ibragimov .

– Hifki on aina kova joukkue, ja niin he olivat tänäänkin. Puolustimme hyvin koko ottelun ja olimme tehokkaita maalipaikoissa. Lisäksi Karejev pelasi aivan törkeän hyvin, TPS:n kolmannen osuman viimeistellyt Lauri Pajuniemi veti kokemaansa yhteen.

Kotijoukkueen alku otteluun oli vaikea HIFK:n painettua vimmatusti päälle ensimmäisten kymmenen minuutin aikana.

Viime viikolla kolme voittoa torjunut Karejev oli kuitenkin jälleen kovassa vireessä TPS:n maalinsuulla.

Helsinkiläisvyöryn keskelläkin maalinteossa oli lähempänä TPS, kun nelosketju rakensi huipputontin Petteri Wirtaselle . Kokenut keskushyökkääjä kuitenkin nosti kiekon ylärimaan avopaikastaan.

Jatkossa pelitapahtumat tasoittuivat, eikä Palloseuran avausmaalia voinut pitää pelitapahtumien vastaisena. Sen niittasi kakkoskenttä, kun peli oli vanhentunut 14 minuuttia.

Osuman viimeisteli kultakypärä Josh Kestner tarkalla rannekudilla, jenkkilaiturin saatua oikeaan laitaan upean syötön Ishakovilta.

Toiseen erään Palloseura sai huomattavasti paremman alun, ja kun pelikellossa oli 31.21, siirtyivät mustapaidat 2–0-johtoon kauniilla maalilla, jonka viimeisteli jälleen kakkoskenttä.

Tälläkin kertaa osuman alullepanijana hääri venäläissentteri Ishakov, joka tarjoili namupassin hyökkäyksen toiseen aaltoon nousseelle Markus Nurmelle.

Uransa 200. runkosarjaotteluaan pelannut 22-vuotias TPS-kasvatti puolestaan laukoi kiekon tarkasti alanurkkaan ohi voimattoman Frans Tuohimaan .

Erän edetessä ote siirtyi jälleen HIFK:lle, mutta vierasryhmä ei onnistunut 13 torjuntaa 20-minuuttisen aikana kirjannutta Karejevia ohittamaan. Siihen eivät auttaneet edes kaksi ylivoimaa.

Kolmannessa erässä HIFK aloitti jälleen väkevän vyörytyksen, ja heti avausminuuteilla se onnistui kolisuttelemaan maalitolppaa ylivoimalla Juhani Jasun istuttua jäähyaitiossa.

Helsinkiläisten ote ei päättynyt ylivoimaan, vaan peliin painopiste pysyi TPS:n puolustusalueella.

Hyvät paikatkaan eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Isännät sitä vastoin iskivät jälleen komeasti vastaiskusta, kun peräti 12 ottelun pisteputkessa porskuttava Pajuniemi viimeisteli loppuluvut 3–0:een kuusi minuuttia ennen päätöstä Ibragimovin passista.

– En ehtinyt tehdä muuta kuin laittaa mailan jäähän, kun alkuun näytti että kaveri olisi vetänyt tilanteessa. Tämä on aika erikoinen pisteputki, kun edelleen sitä kahden pisteen iltaa odotellaan. Olen kuitenkin päässyt loukkaantumisen jälkeen koko ajan parempaan kuntoon, Pajuniemi mietti.

TPS ja HIFK kohtaavat toisensa uudelleen heti perjantaina Helsingissä.

Turussa TPS pelaa seuraavaksi tiistaina HPK:ta vastaan. Turkulaisten otteluohjelmassa oli tarkoitus olla perjantain HIFK-kohtaamisen jälkeen viikon tauko, mutta TPS ja HPK sopivat keskiviikkona huhtikuulle kaavaillun ottelun pelaamisesta jo ensi viikolla.

– Siitä tulee varmasti tätäkin kovempi ottelu. Tällaisessa vireessä Helsinkiin on kuitenkin helppo lähteä, Pajuniemi sanoi.​

Teksti: Joonas Jussila