Pelastuslaitos nostaa valmiuttaan lumimyräkän varalta

3
Tiistaille ennustetaan huonoa ajokeliä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos nostaa valmiuttaan tiistain vastaiseksi yöksi ennustetun lumimyräkän varalta. Noin puolesta yöstä alkaen maakuntaan on kehittymässä voimakas lumimyrsky, johon liittyy kovaa tuulta ja runsasta lumisadetta.

Myrsky voi aiheuttaa laajoja sähkökatkoja, pelastuslaitos toteaa tiedotteessa. Sähkökatkoista varoittaa myös Ilmatieteen laitos, jonka mukaan lumisade voi olla märkää ja herkästi puihin tarttuvaa, jolloin puut voivat taipua sähkölinjojen päälle.

Lumisadetta on luvassa tiistai-iltapäivään mennessä 30-35 senttimetriä, paikoin jopa 40 senttimetriä. Ilmatieteen laitos varoittaa autoilijoita huonosta ajokelistä.

– Lumi sataa voimakkaan tuulen kera, ja keliolosuhteita vaikeuttaa kinostuvan lumen lisäksi sakean lumisateen ja pöllyävän lumen heikentämä näkyvyys, meteorologi Antti Kokko toteaa Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hämmästynyt
1 vuosi sitten

Pendelöijänä en olisi pahoillani, jos täältä maakunnasta pääkaupunkiseudulle päin aurat kulkisivat motarilla jo aamulla ennen viittä.

Yleensä niitä aura-autoja näkee aamuisin vain Turkuun päin tulevalla puolella.

Keijo K.
1 vuosi sitten

Kuten kuvasta näkyy, nämä takavalottomat ”pellevaloilla” ajavat ovat muun liikenteen seassa täysin välinpitämättömänä näkymisestään.

Olli P.
1 vuosi sitten

Mutta eikö niitä kaapeleita ole kaivettu maahan jo useamman vuoden ajan? Kuinka vieläkin laajat sähkökatkokset ovat mahdollisia?