Pihtiputaan tilliliha mureni lopulta – Teija Vuorenmaan hyökkäysvirheet jäivät Kyyjärven metsiin

0
Teija Vuorenmaa antoi Mikasalle kyytiä Pihtipudas-salissa. (kuva: Mestaruusliiga)

LP Viesti Akatemian lentopallon naisten ykkössarjan vieraskiertueen huomattavasti parempi osa sekä pelillisesti että tuloksellisesti osui sunnuntaiksi Pihtiputaalle. Lauantaina Vaasassa taipunut salolaisjoukkue nopeutti kotimatkalle lähtöään päihittämällä Pihtiputaan Lukion/Plokin nimellä kulkevan vastustajansa suoraan kolmessa erässä.

Vaasasta poiketen tiukat tilanteet kääntyivät tällä kertaa Akatemialle. Näin siitäkin huolimatta, että kotijoukkueella oli ensimmäisessä erässä kolme eräpalloa.

– Tämä oli meiltä ehjempi ja kauttaaltaan parempi esitys kuin Vaasassa. Vastustajan puolustus oli vähän kulunutta vertausta käyttäen sitkeä kuin tilliliha, mutta kyllä sekin sitten lopulta mureni, sanaili Akatemian päävalmentaja Janne Harju.

Yleispelaaja Teija Vuorenmaa oli kentän hallitsija jättäen varjoonsa esimerkiksi Salohallin avauskohtaamisessa loistaneen Sinitta Mennalan.

– Teijan hyökkäysvirheet jäivät jonnekin Kyyjärven metsiin, ja oksat olivat lähtenee pois käsistä vastaanotossa, Harju mainitsi viitaten lauantain ja sunnuntain välisen yön viettopaikkaan (sisätiloissa).

Päävalmentaja halusi nostaa esiin myös libero Johanna Passin, joka selvisi 27 vastaanoton urakastaan yhdellä virheellä.

– Johanna paransi peliään koko ajan, ja kolmas erä oli jo oikein hyvää tekemistä.

NAISTEN YKKÖSSARJA

Pihtipudas–LP Viesti Akatemia 0–3 (26–28, 23–25, 14–25)

LP Viesti Akatemian pisteet/plusmiinus: Hilma Nikkanen 3/+1, Jenna Saarinen 0/-1, Arita Ternava 11/+4, Teija Vuorenmaa 19/+13, Saana Virtanen (passari) 7/+6, Linnea Kuusela 11/+7, Minja Himanen 5/+3. Libero Johanna Passin vastaanottoprosentti 19.

LP Viesti Akatemian seuraava ottelu: sunnuntaina 24. tammikuuta LP Viesti Akatemia–LP-Vampula kello 17 Salohallissa.