Rannikko toimi Koposen suosittelijana – ”Manageri soitti ja kyseli kaikenlaista Petteristä”

0
Bayern Münchenistä lähtöpassit saanut Petteri Koponen löysi uuden seuran tammikuussa.

Vilppaan Teemu Rannikolla oli oma roolinsa Petteri Koposen siirrossa Italian pääsarjaan. Alkukauden pelaamatta ollut Koponen siirtyi tammikuussa Reggio Emiliaan, jossa Rannikko aloitti pitkän eurouransa vuonna 2000.

– Joukkueen nykyinen manageri oli joukkueen mukana jo 20 vuotta sitten. Hän soitti hiljattain ja alkoi kysellä kaikenlaisia asioita Petteristä.

– Soitin heti puhelun jälkeen ”Petskulle” ja kerroin asiasta hänelle. Muutaman päivän päästä hän lähtikin jo Italiaan. En tiedä oliko sanoillani mitään vaikutusta, mutta kerroin paljon positiivista, Rannikko paljasti maanantaina.

Rannikko myöntää, että Italiasta tullut puhelu oli hänelle tunteikas.

– Pelasin itse siellä 20 vuotta sitten ja nyt Petteri on siellä. Hän menee toista kertaa seuraan, jossa olen pelannut itse aiemmin.

Ensimmäinen yhteinen seura oli venäläinen BC Himki, jossa Rannikko pelasi kauden 2009-2010 ja Koponen kaudet 2012-2016.

Reggio Emilia kuuluu Emilia-Romangan maakuntaan, joka tunnetaan yleisesti yhtenä italialaisen ruokakulttuurin kehdoista.

Koposen siirron suurin uhka lieneekin se, että tulee yksinkertaisesti syötyä liikaa.

– Siellä päin ruoka on tosiaan hyvää. Mutta kuvien perusteleella ”Petsku” on vielä aika timmissä kunnossa, että kyllä hänellä on varaa syödä vähän Mozzarellaa.

Rannikko itse palaa tiistaina yli vuoden tauon jälkeen kentälle, kun Vilpas kohtaa Lahti Basketballin Lohjalla, Kisakallion urheiluopistolla.