Salo jatkaa koronarajoituksia helmikuun puolelle – uimahalli ja rantasaunat pysyvät kiinni

13
Uimahalli ja muut kaupungin sisäliikuntapaikat pysyvät edelleen kiinni. Kuva: SSS/Marko Mattila

Salon kaupunki jatkaa koronarajoituksiaan, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Jatko on seurausta Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän tiistaisesta päätöksestä jatkaa aiempia suosituksiaan koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi 7. helmikuuta asti.

Kaupungin sisäliikuntatilat ja uimarantojen saunat pysyvät suljettuina 7. helmikuuta asti.

Sen sijaan ulkoliikuntapaikat ovat käytettävissä, ja luistelukopeissa voi vaihtaa luistimet maskia käyttäen ja turvavälejä noudattaen.

Liikuntapalvelujen ohjattu liikuntatoiminta käynnistyy lasten ja nuorten saliliikuntaryhmien osalta 25. tammikuuta ja aikuisten ryhmien osalta soveltuvin osin etäohjattuna. Muilta osin kevätkauden aloittamisajankohdasta ei vielä tiedetä. Liikuntapalvelut tiedottaa muutoksista osallistujille.

Vuonna 2002 syntyneiden ja tätä nuorempien ohjattua seuratoimintaa voi järjestää entisin rajoituksin, mutta aikuisten harjoitusvuorot sisäliikuntatiloissa perutaan. Poikkeuksena on SM- ja 1. divisioonatason urheilijat.

Peruskouluissa opetus jatkuu lähiopetuksena. Ylläkouluissa ja kuudensilla luokilla on voimassa maskisuositus myös oppilaille.

Lukioissa abiturientit ovat lähiopetuksessa, ja ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat opiskelevat etänä kolmannen jakson loppuun asti. Kolmannen jakson viimeisen viikon osalta ryhmien opetus ratkaistaan lukiokohtaisesti.

Salon musiikkiopiston kevätlukukausi jatkuu alle 20-vuotiaiden osalta lähiopetuksessa. Muut ovat etäopetuksessa 7. helmikuuta asti. Esiintymisiin ei oteta paikan päälle yleisöä.

Kansalaisopiston toiminta alkaa etäopetuksena kurssioppaan ohjeiden mukaisesti. Aikuisten kurssit, joita ei voi käynnistää etänä, aloitetaan koronatilanteen salliessa 8. helmikuuta. Opisto tiedottaa kurssiohjelmasta poikkeavista aloituksista osallistujille.

Lasten kurssit jatkuvat ja käynnistyvät kurssiohjelman mukaisesti. Myös aikuisten perusopetus sekä maahanmuuttajien kotoutumisopetus jatkuu kurssiohjelman mukaisesti, samoin kuntouttavan työtoiminnan kurssit.

Elektroniikkamuseo on avoinna, mutta museovierailulle otetaan enintään kymmenen henkilöä kerrallaan. Taidemuseo avataan 30. tammikuuta, ja siellä pätee sama henkilörajoitus. Lue tästä lisää Veturitallin kevätkaudesta ja vierailuajan varaamisesta.

Kirjastot jatkavat edelleen rajatuin palveluin, ja lukusalit pysyvät suljettuina. Omatoimikirjastot ovat avoinna.

Kaupunki muistuttaa, että myös Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräys kokoontumisrajoituksiin liittyen on edelleen voimassa: korkeintaan kymmenen hengen yleisötilaisuudet ovat sallittuja.

Määräys koskee sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia ja on voimassa 10. helmikuuta asti.

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Uimahalli auki
1 kuukausi sitten

Miksei uimahallia voida pitää auki, mutta rajoittaa kävijämääriä kuten aiemminkin on tehty koronan aikana?

Uimahalli on erityisesti meille iäkkäille ensiarvoisen tärkeä peruskunnon ylläpitämiseen juurikin nyt, kun ulkona on liukasta. Nyt meiltä monelta jäävät liikkumiset liikkumatta, kun ulkonakin ilmat on mitä on.

Ihmetys
1 kuukausi sitten

Ulkomailta porukka tuo koronaa ihan huoletta ja meno senkun jatkuu. Sitten muut kärsivät rajoituksina ym.

Miksi asia voi olla näin, eikö hallitus näe ongelmaa tässä? Pääministeri Marin, nyt homma haltuun tai vastuu asioista jollekin toiselle.

Mökin ukko
1 kuukausi sitten

Hienoa, että joku huomaa, että eivät kaikki päätökset perustu tietoon vaan arvauksiin ja pelkoon.

Kyllä uimahallissa voi käydä, kun noudatetaan ohjeita ja väkeä rajoitetaan.

Salossa on todella pieni mahdollisuus saada tartunta. Pitäisi järjestää mielenosoitus.

Pertti
1 kuukausi sitten
Reply to  Mökin ukko

Pääseväthän työntekijät helpommalla kaikissa kunnallisissa paikoissa. Tästä siitä on kysymys. Työt helpottuvat, palkka pysyy samana.

Kyllä heidän kelpaa, tämä ei onnistuisi yksityisellä rintamalla.

Jerppu
1 kuukausi sitten
Reply to  Mökin ukko

Mikä ihmeen henkilökohtainen ristiretki sinulla on koronarajoituksia vastaan käynnissä? Miksi ei nyt vain voisi olla vähän aikaa siellä kotona vielä, kun valoa tunnelin päässä jo näkyy? Korona on vakava tartuntatauti, joka on aiheuttanut maailmanlaajuisesti jo merkittävää vahinkoa suoraan ja välillisesti. Yli kaksi miljoonaa ihmistä on jo menettänyt henkensä maailmanlaajuisesti, ja luku kasvaa koko ajan. Monet maat ovat lähes täysin suljettuina. Taloudelliset menetykset ovat suuria, mutta inhimillinen kärsimys vielä pahempi. Meillä tilanne on hyvä, ja se pysyy hyvänä vain tiukoilla rajoitustoimilla ja ihmisten omaehtoisella eristäytymisellä. Ollaan iloisia siitä, että Salossa on vielä vähän tartuntoja ja että voimme täällä elää melko normaalia… Lue lisää »

Pertti
1 kuukausi sitten
Reply to  Jerppu

Kaikki Ok, jos kaupungin työntekijät laitetaan pakkolomille niin kuin yksityistenkin. Mutta kun ei.

Jonkin näköinen tasa-arvo työntekijöillä pitäisi tässä yhteiskunnassa olla. Kaupan työntekijät, parturit, kampaajat ja monet muut joutuvat tekemään töitä tässä tilantessa. Jollei voi tehdä, ovat pakkolomalla. Mutta ei kaupunki. He ovat täydellä palkalla ovet suljettuina.

Reppuri
1 kuukausi sitten
Reply to  Pertti

Olen samaa mieltä. Nyt kannattaa aura-autojen kuljettajat, kaupungilla talvihoitoa tilaavat ja valvovat sekä näiden paperiasioita hoitavat lomauttaa. Kyllä se lumi siitä sulaa. Lomille myös päiväkotien henkilökunta ja sairaanhoitajat.

Erpe
1 kuukausi sitten
Reply to  Pertti

Tasa-arvo sanana on samanlainen kuin laki sanana. Molemmissa tulkinta ratkaisee, toimiiko se kuulijan edun mukaisesti.

Mökin ukko
1 kuukausi sitten

Hei Jerppu, sinä luet väärin. En ole rajoituksia kokonaan poistamassa, vaan käyttämään järkeä, mikä tilanne kaupungissa on. Edelleen monia palveluja voi hyvin käyttää eikä vaaranna tilannetta mitenkään.

Oletko katsonut näitä tilastoja, niistä käy täysin selväksi miten asiat ovat. Nyt on vielä karmeita, jos samat henkilöt saavat sulkea vaikka kauppoja ym. paikkoja. Koska näin heidän pitää toimia, tai sitten ei ole nykyisten sulkujen toteuttamisessa järjellistä logiikkaa. Esimerkiksi kuntosali tai uimahalli tai kauppakeskus tai sairaala. Näin on.

Jerppu
1 kuukausi sitten
Reply to  Mökin ukko

Kyllä olen lukenut tilastoja, paljonkin. Tänään taas Salossa viisi uutta tartuntaa. Mistä voit tietää, ettei vaikkapa jokin noista viidestä olisi ollut kanssasi uimahallin saunassa, altaassa, pukuhuoneessa samaan aikaan, jos uimahalli olisi auki? Miten olisit estänyt tartunnan saamisen? Varsinkin, jos tartunnan kantaja on oireeton – ei ole edelleenkään mitään punaista vilkkuvaloa pään päällä tartunnan kantajilla. Kaupan käytävillä sentään voit pitää turvaväliä ja käyttää maskia, mutta olisitko maski päässä uimassa ja miten pitäisit turvavälin? Jokaiselle oma allas? Pahimmillaan oireettomat supertartuttajat ovat altistaneet ja tartuttaneet satoja, jopa tuhansia ihmisiä. Pahimpia ovat nämä omista oikeuksistaan tietoiset, joille on tärkeämpää matkustella, istua baareissa ja pitää… Lue lisää »

Erpe
1 kuukausi sitten
Reply to  Jerppu

Haavisto näytti esimerkkiä oikeuksistaan. Ei eronnut, vaikka perustuslakivaliokunta totesi rikoksen tapahtuneen. Eikö ministerin pitäisi olla esimerkki kansalle kuinka toimitaan, kun on tuomion saanut?

Marko
1 kuukausi sitten
Reply to  Erpe

Kävikö Haavisto omin luvin Salon uimahallissa vai? Olet aika kaukana aiheesta.

Pertti
1 kuukausi sitten

Suomessa on kunnissa muutamia tapoja pitää paikkoja auki. Joissain kunnissa esimerkiksi uimahallit pidetään auki normaalisi niin kuin kaupat ja muutkin yksityisten paikat.

Salo keksi muutaman muun kunnan kanssa, että tämä onkin kivaa: pistetään ovet lukkoon ja ollaan täällä sisällä täydellä palkalla.