Salo on hyvä paikka asua

0

Näin voin hyvällä syyllä todeta, kun olen saanut asua ja tutustua eri paikkakuntiin Suomessa aina Pohjanmaalta Helsinkiin.

Salon sijainti on mainio, olemme maan kahden valta-alueen Turun ja Helsingin välissä, eivätkä etäisyydet ole pitkät kumpaankaan suuntaan.

Täällä on edullista asua, ja ihmettelen, miksi tätä suurta kustannusetua ei ole näkyvämmin käytetty kaupungin markkinoinnissa. Nyt kun sanotaan ihmisten yhä enemmän kaipaavan vihreyttä ja luonnonläheisyyttä, niin Salosta löytyy kumpaakin.

Helsingin yksiön hinnalla saa täältä ihan mukavan omakotitalon tai hyvänkokoisen kerrostaloasunnon. Nykyisin laajalti käytössä olevat etätyöt voivat myös puoltaa muuttoa Saloon. Kannattaisi siis pistää markkinamiehet oikeasti töihin varsinkin Helsingin suuntaan.

Salo on pikkukaupunkina houkutteleva, ja täältä löytyy erilaisia harrastusmahdollisuuksia runsaasti. On upeat paikat urheilulle, kuntoilulle ja luontoharrastajille, eikä merikään ole kaukana. Kulttuuripuolella on myös laaja tarjonta erilaisia konsertteja ja teatteriesityksiä iltatorejakaan unohtamatta.

Mutta kaikki maksaa, ja kuten tällä palstalla jo aikaisemmin kirjoitettu, kaupungin talous on saatava kuntoon. Siksi yksi mahdollisuus tilanteesta selviämiseen olisi saada lisää asukkaita ja veronmaksajia.

Muutokset tässä mielessä eivät tapahdu kovin nopeasti, mutta tavoitteiden pitää olla pitkällä aikavälillä tehtynä. Muutoin edessä on lähivuosina palvelujen kova karsinta tai verojen ja maksujen nosto.

Heikki Vehosalmi

paluumuuttaja

kuntavaaliehdokas (kok.)

Salo