Salo sai lietesopimuksen – hallitus teki kaksi ristikkäistä päätöstä ja Marko Tapio unohti jäävätä itsensä

3

Salo on hyväksynyt sako- ja umpikaivolietteen vastaanottoa koskevan sopimuksen vuosia jatkuneen käsittelyrumban jälkeen.

Kaupunginhallitus hyväksyi vuoden loppuun asti voimassa olevan määräaikaisen sopimuksen Liikelaitos Salon Veden ja Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n välillä maanantaina.

Sopimus voidaan päätöksen mukaan solmia muutoksenhausta huolimatta. Käytännössä tämä tarkoittaa mahdollisia valituksia.

Sopimus tarkoittaa, että sako- ja umpikaivolietteiden vastaanotto voi jatkua Salon keskuspuhdistamolla.

LSJH:n hallitus ehti jo varoittaa, että jos kaupunginhallitus ei ole hyväksynyt sopimusta tiistaihin mennessä, yhtiö joutuu osoittamaan salolaisten lietteiden vastaanottopaikaksi Gasumin biokaasulaitoksen Turussa.

Kaupunginhallituksen maanantainen kokous oli sikäli erikoinen, että hallitus teki peräkkäisissä pykälissä kaksi ristikkäistä päätöstä.

Ensin se päätti hyväksyä 53 yksityishenkilön sekä H. Koskinen Oy:n, Harri Nikkanen Oy:n ja Salon yrittäjät ry:n oikaisuvaatimuksen lokakuisesta päätöksestään, joka koski lietteiden vastaanotto- ja käsittelysopimusta. Päätös syntyi äänin 8–5.

Seuraavassa pykälässä hallitus hyväksyi vuoden loppuun saakka voimassa olevan sopimuksen äänin 7–6.

Erikoista kokouksessa oli myös, että oikaisuvaatimuksen hyväksymistä esitti Marko Tapio (kok.), joka istuu Salon yrittäjien hallituksessa. Tapion esitys hyväksyttiin, eikä kukaan kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota.

– Asiallinen pointti. Onkohan tässä tapahtunut virhe? Kukaan muu ei tainnut huomata tätä, Marko Tapio hämmästeli SSS:n soitettua asiasta kokouksen jälkeen.

Tapion mukaan kyseessä on puhdas inhimillinen erehdys. Hän sanoi jäävänneensä itsensä Salon iltatorien jatkoa koskevassa asiassa, koska uutta yhdistystä perustamassa on Salon yrittäjät.

– Tässä kohtaa en kerta kaikkiaan huomannut ja ajatellut asiaa, Tapio myönsi.

– Otan heti aamulla yhteyttä hallintojohtajaan ja mietitään, miten toimitaan. Ehkä asia pitää käsitellä uudestaan.

 

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K.
1 vuosi sitten

On totta, että sako- ja umpikaivolietteelle ominaispiirre on haju. Miksi asian kasittelyssä kaupunginhallituksessa on mukana se sama haju?

Jos jollakin on todella pahoja muistiongelmia, niin ehkä pitäisi harkita itsensä jääväämistä luottamustoimista.

Ajattelija
1 vuosi sitten

Onneksi on vaalit tulossa, ja hallitus menee uusiksi. Toivottavasti. Päätöksenteko on hakusessa.

Olli P.
1 vuosi sitten

Taas kerran. Hyvä Salo ja sen päättäjät.