Salolaisinnovaatio sopii koronavirusten desinfiointiin

0
Salolaisyrityksen innovaatio puhdistaa pinnoilta koronavirusta, yritys kertoo tiedotteessan.

Salolainen EOD Europe kertoo kehittäneensä laitteen, joka muuttaa tavallisen hanaveden desinfioivaksi aineeksi. Se taas tuhoaa koronavirukset ja muut mikrobit jopa sekunneissa, yritys kertoo tiedotteessaan.

Kyseessä on veden otsonointiin perustuva innovaatio, jonka teho koronavirukseen on EOD Europen mukaan todistettu Länsi-Skotlannin yliopiston juuri julkistamassa tutkimuksessa Isossa-Britanniassa.

– Kyseessä oli ainutlaatuinen tutkimusprojekti, sillä otsonoidun veden jäämättömyys helpottaa desinfiointiaineen tehon todentamista. Samalla saatiin varmuus siihen, että yhtiömme kehittämä menetelmä todellakin pystyy eliminoimaan viruksen, kertoo teknologiajohtaja Petteri Jauhiainen EOD Europesta tiedotteessa.

EOD Europe on kehittänyt suihkepulloja ja -laitteita niin kuluttaja- kuin ammattikäyttöön. Laitteen tuottamalla vedellä yrityksen mukaan voi puhdistaa ja desinfioida erilaisia pintoja ja tuhota pinnoilla olevia bakteereja, hiivoja, homeita ja viruksia sekä parantaa elintarviketurvallisuutta ja tuotteiden säilyvyyttä.

Suihkepullot valmistetaan Taiwanissa, mutta EOD Europen tavoitteena on rakentaa tuotantolinja Salon IoT Campukselle kuluvan vuoden aikana.