Salon kaukolämmön toimituksessa häiriöitä perjantaina – Meriniityn lämpökeskuksessa teknisiä ongelmia

0
Kireä pakkanen pistää lämmitysjärjestelmät koville. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon ja Halikon alueella on ollut perjantaina häiriöitä kaukolämmön toimituksessa. Ongelmat alkoivat yöllä, mutta ne on saatu korjattua päivän aikana ja lämmönjakelun odotetaan palautuvan ennalleen perjantai-iltaan mennessä.

Salon Kaukolämpö Oy:n suunnittelupäällikön Jyrki Siimesvaaran mukaan ongelmat liittyvät kovaan pakkaseen, jonka vuoksi kaukolämpöverkkoon tarvittiin lisätehoa ja Meriniityn lämpökeskus piti käynnistää. Käynnistyksessä ilmeni kuitenkin teknisiä ongelmia.

Kaukolämmön jakeluhäiriöiden vaikutukset ovat ulottuneet Salon keskustan alueelle ja Halikkoon. Herkimpiä häiriöille ovat kaukolämpöverkon reuna-alueet Ollikkala ja Halikko.

Salon Kaukolämpö Oy pahoittelee tapahtunutta.