Salon Koskikadun risteyksen liikennevalot uusitaan

14
Hämeentien ja Koskikadun risteyksen liikennevaloista on purnattu muun muassa Salon Seudun Sanomien mielipidesivulla. Valoja ei poisteta, päätti kaupunkikehityslautakunta.

Salo ei poista liikennevaloja Koskikadun ja Hämeentien risteyksestä. Asiaa esitti aloitteessaan kaupunkikehityslautakunnan jäsen ja kaupunginvaltuutettu Jarkko Anttila (sd.). Valojen poistamisen lisäksi hän esitti, että kevyen liikenteen väylä tehtäisiin risteykseen korottamalla suojatietä tai muualla toimivalla tavalla, Anttila ehdotti.

Kaupunkikehityslautakunta ei halua poistaa liikennevaloja. Sen sijaan suojateiden turvallisuutta parannetaan.

Kaupungin yleisten alueiden suunnittelu- ja rakentamistiimin mukaan valo-ohjauksen poistaminen heikentäisi merkittävästi liikenneturvallisuutta, toteaa asian lautakunnalle valmistellut suunnitteluinsinööri Mikko Söderlund.

Valo-ohjatun risteyksen korvaaminen korotetulla suojatiellä tai risteysalueella ei myöskään parantaisi risteysalueen liikenneturvallisuutta liikennevaloihin verrattuna.

Kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmäkin käsitteli asiaa ja päätyi siihen, että liikennevalot uusitaan tänä vuonna. Samalla parannetaan Piritan päiväkodin kohdalla olevan suojatieristeyksen näkyvyyttä.

Hämeentie on yksi Salon sisääntuloväylistä ja kaupungin vilkkaimpia katuja.

Söderlund huomauttaa valmistelutekstissään, että Hämeentien ja Koskikadun viereiseen Annanpuistoon on tarkoitus rakentaa tänä vuonna lasten liikennepuisto, mikä tuo risteykseen lisää jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Make
26 päivää sitten

Toivottavasti kytketään toimimaan 110-tien liikennevalojen kanssa yhdessä. Vähenisi pysähdykset

Z.Z.Zalolainen
26 päivää sitten
Reply to  Make

Eihän sellaista voi tehdä. Salossa toimii ”punainen aalto” harvinaisen hyvin. Kaikilla kaduilla.

Mamma maalta 75
25 päivää sitten
Reply to  Z.Z.Zalolainen

Mariankadun – Asemakadun risteyksessä seistessä tulee olo, että siinä kerätään autoja jonoksi asti, kun 3 suuntaa on punaisella ja se yksi vihreällä ja sieltä ei tule ketään.

Ja sitten valojen vaihtuvuus. Vihreä valo syttyy peräkkäisiin risteyksiin yht’aikaa. Lähden vihreän vaihtuessa ja ehdin seuraavaan risteykseen sen vaihtuessa punaiseksi. Tuskin ymmärsit, mitä tarkoitin.

Lindholm
25 päivää sitten

En voi myöskään muuta kuin ihmetellä erityisesti Asemakadun ja Mariankadun valojen ajoitusta.

Aamulla yksi auto, joka tulee satunnaisesti Asemakadun suunnasta, pysäyttää koko Mariankadun liikenteen todella pitkäksi ajaksi.

Z.Z.Zalolainen
25 päivää sitten

Mamma maalta: En minä sinulle vastannut. Etpä ymmärtänyt mitä tarkoitin. Punainen aalto tarkoittaa, että joka risteyksessä pysähdytään. Mielenrauhaa.

Mamma maalta
24 päivää sitten
Reply to  Z.Z.Zalolainen

Punainen linja se on, kun valoihin ehdin, ne tulevat punaisiksi eli seis. Monesti ajellut Ohikulkutieltä Hämeenkatu Mariankadun me. Siinä tulee ajettavaksi 6 (kuudet) valot, jotka menivät aina punaiselle.En kaahaa enkä konttaa.

Työtön
24 päivää sitten
Reply to  Make

Se tekee ihan hyvää pysähtyä välillä

Epäilijä
26 päivää sitten

Entäs Sepänkatu-110 risteyksen valot?
110-tietä Turun suunnalta tullessa on 50 alue. Kun ajaa 50 kohti kiikennevaloja, ne vaihtuvat kyllä vihreiksi. Kun ehtii risteykseen, vaihtuvat valot juuri punaisiksi. Testiajo 60km nopeudella niin ehti keltaisilla risteykseen.
Aamutuimaan ajeleva poliisipartio voisi käydä koeajamassa risteyksen. Josko sitten uskottaisiin että muuten autiossa risteyksessä voisi niillä satunnaisilla työ ym ajajilla oikealla ajoituksella olla oikeasti vihreä valo ilman että pitää pysähtyä.

kantasalolainen
26 päivää sitten

Muistaakseni EKA-market maksoi aikoinaan nuo liikennevalot ennen moottoritietä. Moottoritien liittymänhän salolaiset kuntapäättäjät ohjasivat Hämeentielle kun Salaisiin ei annettu lupaa tehdä liittymää keskustaan!

Marko
26 päivää sitten

Niin, pitäähän Piihovin saada asiakkaansa. Oikea paikka olisi ollut siinä Inkereentien kohdalla. Osuuskauppa on aikamoinen vaikuttaja salolaisessa kuntasuhmuroinnissa.

Mä vaan
25 päivää sitten
Reply to  Marko

Katsopa, minkä keskustan hotellin kulmalle kaavassa on merkitty silta Salonjoen yli. Jahka riippusilta puretaan.

Hopo
25 päivää sitten
Reply to  Marko

Jos liittymä olisi tullut toiseen paikkaan, eikö sso olisi muka olisi saatu rakennettua sinne sitä huoltoasemaansa. Eiköhän maata olisi myynnissä ollut sielläkin.

MDI
24 päivää sitten
Reply to  Marko

No, kyllähän se nykyisen liittymän paikka on järkevin Saloon ja Somerolle johtavien valtateiden risteyksessä, eikä missään pikkukaupungin nurkkakylässä.

Yleisemmin Salon liikennevaloista voisi poistaa puolet ja muuttaa jäävien ajoitukset ripeämmiksi. Ne Asemakadun ja Mariankadun valot ovat oikea CO2-pommi.

Moisio
26 päivää sitten

Koskikadun valothan ovat elintärkeät kävelijöille ja pyöräilijöille. Siitä kuljetaan Moision kouluun. Iäkkäämpää väkeä liikkuu myös paljon ulkoilulenkeillään mennessään jokirantaan. Olisiko joku valtuutettu heittänyt nämä tosiaan rekan alle?