Salon seudulla ei uusia tartuntoja

5
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos raportoi perjantaina neljästä uudesta tartunnasta.

Salon seudulla oli lauantaina nollapäivä koronavirustartunnoissa. Sen sijaan Turussa kirjattiin 15 uutta tapausta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) mukaan Salossa on yhteensä 282 koronatartuntaa ja Turussa 2356.

Koko maassa kirjattiin yhteensä 190 uutta tapausta ja koronavirustartuntojen määrä on nyt yhteensä 40 101. (SSS)

Uudet tartunnat ja yhteismäärä

 

Koronatilanne 16.1.2021

Salo 0 (yhteensä 282)

Somero 0 (yhteensä 26)

Paimio 0 (yhteensä 45)

Sauvo 0 (yhteensä 7)

Kemiönsaari 0

 

(yhteensä 27)

Koski 0 (yhteensä 7)

Marttila 0 (yhteensä 5)

Turku 15 (yhteensä 2341)

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mökinukko
1 kuukausi sitten

Korona asiaa: THL :Taudin leviämiskyvyllä tarkastellaan R o luvulla. Jos luku on alle 1 niin tauti ei ole epidemoita aiheuttava. Tähän olisi vielä paljon tietoa, miten luku muodostuu. Paljon sellaista mille ei ole todellista arvoa.

Sitten: THL 20.04.2020 Sairaalahoitoon joutuu tarunnan saaneista 0,5-0,6 %. Tehohoitoon päätyy sairaalapotilaista n. 30 %. Tartunnan saaneista kuolee 0,1 – 0.2 %. Kaikki tämä tieto löytyy THL:n sivuilta kun kaivaa. Mitä tämä tarkoittaa esim. Salon osalta. Meidän R luku olisi varmaan 0.0 jotain. Eli ei pidä pitää pelkoa yllä.

Nyt ollaan taas 0 tartunnan putkessa.

Kuntalainen K
1 kuukausi sitten
Reply to  Mökinukko

Lukuihin tuovat myös oman riskinsä ne henkilöt jotka liikkuvat päivittäin Salosta ja Saloon, heitä on sentään aika paljon. Salo ei elä omassa kuplassaan.

Mökinukko
1 kuukausi sitten

Vielä tilastoa nyt 17.01 kun lasketaan kahden viikon tilannetta 100 000 kohti niin tilastoa tämä. Turun tilanne 160 tartuntaa/100 000, Salo 46 tartuntaa/100 000 asukasta. Mutta jos ottaa luvut seuraavasti, Turussa ollut todellisuudessa 308 tartuntaa/192 962 ja Salossa n. 23 tartuntaa/51 833, niin miltä vaikuttaa näissä valoissa. Sen lisäksi Varsinais-Suomen luvut ovat vielä pienmpiä, tuo 100 000 kohti tietysti nostaa lukuja. Kun väkeä ei ole, voi tuijottaa sellaista lukua, mitä ei ole olemassa todellisuudessa. Näistäkin on sellaisia ryppäitä, jotka ovat muuta kuin ns. kaupunkilaisia. Salossa voisi olla vanha kuntakartta, jossa olisvat tartunnat niin kuin Helsinki esittää kaupungin osin. Huom: kyseessä… Lue lisää »

Jaksaa jaksaa
1 kuukausi sitten

Hyvin ohjeet ja rajoitukset näyttävät purevan, hienoa. Jatketaan näin! Ehkä pääsemme ärhäkästä brittivariantista vähemmällä kuin muut Euroopan maat! Rajoituksia ei nyt missään tapauksessa pidä lieventää vaikka houkutus on suuri ennenkuin rokotukset on tehty.

Mökinukko
1 kuukausi sitten

Vielä kun olette kauhun vallassa, niin kun kävelet niissä Salon kaupunginosissa, joita on myös keskustan (kaupungintalon) ulkopuolella; Kuusjoki, Kisko, Suomusjärvi, Pertteli, Halikko, Perniö, Särkisalo, Kiikala ja Muurla, ja jos on ollut esimerkiksi kaksi tartuntaa Salossa, niin millä todennäköisyydellä saat sen näissä kaikissa paikkakunnissa.

Kun vaan huolehditaan omilla toimepiteillä itse kukin, niin tartunnan saaminen on liki luokkaa nolla. Kun vielä ollaan tilanteessa nolla, niin mahdollisuus taitaa vielä pienetä.

Onko näissä paikoissa ollut koronaa muualla kuin Perniössä ja Halikossa?