Salon seurakuntatalotyömaa odottaa urakkakilpailutuksia, kirkkohautausmaan portaat remonttia

0
Salon seurakunnan uuden seurakuntatalon työmaa odottaa seuraavaa vaihetta, rakentamisen aloittamista. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon uuden seurakuntatalon työmaa on elellyt hiljaiseloa, mutta taustalla tapahtuu. Seurakunnan kiinteistöpäällikkö Kai Fagerströmin mukaan tammikuun lopulla päästään siihen, että urakkakilpailutukset voidaan aloittaa. Kilpailutus loppuu Fagerströmin mukaan maaliskuun neljäs päivä.

– Ja kun tarjouksia on saatu ja tiedetään, mitä uusi seurakuntatalo tulee maksamaan, pidetään aiheesta tarkempi tiedotustilaisuus, Fagerström sanoo.

Seurakuntatalon vanhan ja pahasti vajonneen osan purku tehtiin viime kevään ja kesän aikana. Alun perin purkamisen piti alkaa jo syksyllä, mutta runsaiden sateiden takia se päätettiin siirtää kevääseen.

Syksyllä projekti eteni rakennuslupien saantiin. Uuteen osaan on tulossa neljä kerrosta. Alimpaan kerrokseen on suunniteltu sijoitettavan juhlasali, olohuone ja kahvio, kolmeen ylimpään seurakunnan työntekijöiden toimistotiloja.

Suunnitelma on koota uuteen rakennukseen kaikki seurakunnan työntekijät keskusta-alueelta. Vanhasta talosta jäljelle jäävään kaksikerroksiseen osaan sijoitetaan päiväkerho ja nuorisotilat.

– Neliöitä on uuteen osaan tulossa noin 2 300, Fagerström sanoo.

Tavoitteena on ollut, että uusi seurakuntatalo valmistuisi vuonna 2022.

Uskelan kirkon hautausmaan liuskekiviportaat ovat peräisin 50-luvulta ja huonossa kunnossa. Ne uusitaan lähivuosina.

Kirkkohautausmaan portaat remonttiin

Uskelan kirkon hautausmaan liuskekiviportaat sankarihautojen vieressä ovat elonsa loppupuolella. Seurakunnan kiinteistöpäällikkö Kai Fagerström on tietoinen niiden huonosta kunnosta ja tästä kummunneesta kritiikistä.

– Ne täytyy uusia kokonaan, sillä kosmeettinen paikkailu, jota viime vuonnakin tehtiin, ei enää riitä, Fagerström sanoo.

Liuskekivien väliin pääsee kosteutta ja ne eivät tahdo pysyä paikoillaan. Portaikko on rakennettu samaan aikaan sankarihauta-alueen kanssa 1950-luvulla.

Fagerströmin mukaan uusiminen täytyy tehdä lähivuosina.

Porrasongelma on myös Halikon hautausmaan kirkkoon menevillä rappusilla.

– Siellä portaat eivät tosin ole liuskekiveä vaan betonia, joka on murenemassa, Fagerström sanoo.