Salon torin rantaan saa avata terasseja, Länsirannan puolelle ei

5
Seppä Laurin puistoon ei tule tarjoilua ensi kesänä.

Salonjoen torin puoleiselle rannalle saa ensi kesänä avata terasseja. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Salonsillan ja Vilhonsillan väliltä vuokrataan ulkotarjoilualueita kolmelle, neljälle toimijalle.

Luvat myönnetään määräaikaisina kesäkaudelle 2021. Palautteen perusteella arvioidaan kesän jälkeen, jatketaanko toimintaa ensi vuonna. Jos niin tehdään, etusijalla ovat tänä vuonna kokeiluun osallistuvat yrittäjät.

Tulevien kesien lupia harkitaan sen mukaan, millaista palautetta terasseista ensi kesänä saadaan. Kokeiluun kesällä osallistuvat yrittäjät ovat etusijalla, jos vuokrausta jatketaan ensi vuonna.

Terassien on sovittava jokirannan puistoalueen henkeen, ja niiden pitää muodostaa yhtenäinen kokonaisuus. Rakennelmat on myös pystyttävä purkamaan kesken kauden esimerkiksi kaupungin huoltotöiden tieltä.

Joen länsirannalla ei kaupunkikehityksessä tehdyn valmistelun mukaan ole riittävästi vapaata nurmikkoa terasseille. Länsirantaan saa sen sijaan rakentaa ravintolan. Niin kutsuttu paviljonkikaava sai lainvoiman viime joulukuussa.

Salon keskustan kehittämisestä laaditaan parhaillaan kokonaiskuvaa. Joen rannan terassilupiin kohdistui niin paljon painetta, että niistä päätettiin erikseen.

Terassipäätös syntyi maanantaina äänestämällä. Saku Nikkanen (sd.) esitti Simo Vesan (sd.), Kalle Tekkalan (kd.) ja Marko Tapion (kok.) kannattamana, että myös Länsirannan puolelta voisi vuokrata puistosta ulkotarjoilualueita. Heidän lisäkseen asiaa kannatti Mikko Lundén (ps.).

Kaupunginjohtaja Tero Nissisen esitys joen torin puoleisista terasseista hyväksyttiin äänin 8–5. Kaupunginjohtajan esityksen kannalla olivat Saija Karnisto-Toivonen (sd.), Elina Suonio-Peltosalo (kok.), Anna-Leena Yli-Jama (kok.), Ulla Huittinen (kesk.) Timo Lehti (kesk.), Johanna Riski (kesk.), Marja Ruokonen (vas.) ja Jonna Nyyssönen (vihr.).

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olli P.
1 kuukausi sitten

Tuleeko pavijonkista siirrettävä malli tarvittaessa?

Tavis torilta
1 kuukausi sitten
Reply to  Olli P.

Kurila, Torikaffe ja Jokipaatti – siinä jo kolmet terassit – eikös vaan. Ne riittävät Salossa.

Saa jotain muutakin ajateltavaa kuin nämä joka tuutista työntyvät koronauutiset.

Urpo
1 kuukausi sitten

Hirveä lumikasa keskellä parkkipaikkaa, miten alueen yrittäjät sallivat tällaista tapahtuvan?

Tavis torilta
1 kuukausi sitten
Reply to  Urpo

Torin lumikasa on ollut vuosittainen lasten liukumäki, suosittukin.

Urpo
1 kuukausi sitten
Reply to  Tavis torilta

Tämä oli eilen paviljongin kohdalla. Hyvä, että lopulta löysin autolleni paikan.