Salossa yhdeksän uutta koronatapausta – yhteensä tartuntoja todettu nyt 300

12

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Salossa on todettu perjantaina yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä Salossa on nyt todettu 300 koronatartuntaa. Lisäksi Paimiossa on todettu perjantaina yksi uusi tartunta, ja siellä tartuntojen kokonaismäärä on nyt 47. Kemiönsaaressa, Koskella, Marttilassa, Sauvossa ja Somerolla ei ole kirjattu uusia sairastuneita.

Turussa todettiin perjantaina 28 uutta koronatartuntaa, ja tartuntojen kokonaismäärä kaupungissa on nyt 2 468. Koko maassa uusia tartuntoja kirjattiin yhteensä 350. Epidemian alusta lähtien THL on raportoinut 41 915 tartunnasta.

Lue myös: Näin ylilääkäri Kaisa Ellä selittää Salon yhdeksää koronatartuntatapausta

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tiedotus
1 kuukausi sitten

Eilen 5, tänään 9. Ei tarvetta tiedottaa enempää? Väkilukuun suhteutettuna kuitenkin valtakunnan kärkilukuja.

Faktantarkistus
1 kuukausi sitten
Reply to  Tiedotus

Eikä ole. Salon tartuntaluku 100 000 asukasta kohden on 46. Edellä on pelkästään Varsinais-Suomessa seitsemän kuntaa.

Lukuja
1 kuukausi sitten

Nyt lääkäri onneksi selitti, että 9 ei ole yhdeltä päivältä. 9 Salon kokoisessa kaupungissa tarkoittaisi kuitenkin yli 100 tapausta Helsingissä. Tai 9 Salossa vastaa noin 950 koko Suomessa.

Juha
1 kuukausi sitten

Keitä nämä ovat? Voisiko edes yleisellä tasolla saada jotain tietoa, edes ikä-, ammatti-, asuinalue- ja kansallisuusjakaumat Salon tartunnoista.

Ihan oikeasti alkaa jo harmittamaan nämä jatkuvat tartunnat, jotka ovat itse aiheutettuja. Vielä kun itse yrittänyt jo vuoden noudattaa ohjeita.

Tuntuu oikeasti siltä, että tartuntoja haalivat sankarit tuskin välittävät muista ihmisistä. Eikö siitä voi jo sakottaa? Jos vähänkään järkeä liikkuisi päässä, noudattaisivat niitä annettuja ohjeita, että tästä Kiinan kehittämästä taudista päästään eroon.

On tämä ihmeellistä suojelua, kun välinpitämättömistä ei saa mitään tietoa.

Nuori riskiryhmäläinen
1 kuukausi sitten
Reply to  Juha

Samaa mieltä, pelkkää välinpitämättömyyttä ja itsekkyyttä. Isossa marketissa illalla käydessäni hämmästelin isoa määrää maskitonta porukkaa – kaikki 20-30-vuotiaita. Ja koko ajan kovaäänisistä kuulutettiin maskinkäyttöä ja käsihygieniaa.

Sama porukka, joka nyt ei noudata suosituksia, ei myöskään ota rokotetta. Jos nyt itse kokee olevansa kuolematon, niin haluaako ottaa kontolleen toisten tartuttamisen ja mahdollisen hengenlähdön?

Ellei kaikki nyt ala käyttäytyä järkevästi, sitä kauemmin tämä piina kestää ja rajoituksia on pakko koventaa. Ja marmatus jatkuu.

Että mää ihmettele
1 kuukausi sitten
Reply to  Juha

Ovatko nämä yhdeksän täysin uusia tapauksia vai ovatko tartuntoja aikaisemmilta henkilöiltä? Yksittäisiä vai työpaikan porukoita? Tieto hälventäisi epäluuloja.

Tartuntaketjut
1 kuukausi sitten
Reply to  Juha

Jos opettaja, kaupan kassa tai terveyskeskustyöntekijä sairastuu, ei kyse varmaankaan ole välinpitämättömyydestä. Jos he tartuttaa perheensä, tuskin kyse on välinpitämättömyydestä. Kaikki ei voi työskennellä etänä saati sairastaa hotellissa.

Kohta ei enää jaksa
1 kuukausi sitten

Pahimpia ovat he, jotka eivät noudata karanteeneja: oireiset ja ulkomailla luikkivat sekä ulkomainen työvoima. Saisipa Marin nyt tähän jotain jöötä, mutta heti on joku inkuttamassa.

Juho
1 kuukausi sitten

Ulkomailta tulee suurin osa Salon tartunnoista. Niin kauan kuin rajalta pääsee Suomeen ja rokotteita ei saada toimitetuksi, tämä virus on täälläkin. Ei siinä maskit auta kaupassa yhtään mitään.

Ihminen
1 kuukausi sitten
Reply to  Juho

Jep ja heh, sieltä Kiinasta se virus tuli vaikka käyttävät siellä maskia ihan jo ennen koronaa ja kummasti se levisi silti eli turha vouhottaa niistä maskeista pelkästään, eivät ne ole taattu suoja! Varsinkin kun puolet ei edes osaa niitä käyttää oikein vaan käyttävät niitä ihmisten luomasta ”pakosta” jolloin ennemmin tarttuvat kuin suojaavat. Hassua vouhotusta maskeista, opetelkaa edes ne kädet ensin pesemään oikein. Ja niinkauan kun on matkustaminen sallittua niin ihan hassua ihmetellä mitään tartuntojen lisääntymistä! Ja jos alettaisiin kertomaan missä ne tartunnat ja altistumiset tarkalleen ottaen tapahtuneet niinkuin täällä eräät jatkuvasti toivovat, niin lynkkaukseen sekin lopulta johtaisi! Ihmiset alkaisivat vielä… Lue lisää »

Mamma maalta 75
1 kuukausi sitten

Totta. Kohta ei enää jaksa. Vuosi kohta tätä varpaillaanoloa. Ei voi kyläillä tutuilla eikä kylälle voi kutsua ketään. Lapsetkin pysyttelevät kaukana.

On tuttuja, jotka ovat pysytelleet tosi tiukasti kotonaan viime vuoden maaliskuusta lähtien, kun ei ole palavereja eikä kokouksia, joissa rupattelemaan pääsisi toistensa kanssa.

Ja tämä kaikki avoimin rajoin sallivan kulkemisen, etenkin muualta täällä töissä käyvien, testauksia välttelevät, kun täällä ei mikään ole pakkoa. Se tässä tilanteessa juuri kismittääkin.

Ei tartu koululaisiin
1 kuukausi sitten

Kenelle tämä oli yllätys? Koululaiset palasivat lomalta 2 viikkoa sitten. Ei tarvitse olla kovin fiksu tajutakseen yhteyden.