Sankarini-juttusarjan avausosa: Sini Häkkisen sankari on Riikka Lehtonen – ”Upea urheilija ja ihminen”

0
Sini Häkkinen (vas.) pelasi sankarinsa Riikka Lehtosen (oik.) kanssa lentopallon EM-karsintaa syksyllä 2010. Salohallissa pelattu ottelu Ranskaa vastaan päättyi 0-3-tappioon.

Kuusinkertainen lentopallon Suomen mestari Sini Häkkinen, kuka on urheilusankarisi?

– Kaikkien aikojen menestynein suomalainen lentopalloilija ja beach volley -pelaaja Riikka Lehtonen. Upea urheilija, ihminen ja urheilun taustavaikuttaja.

Milloin hänestä tuli sankarisi?

– Aloitin oman peliurani seitsemänvuotiaana kaksoissiskoni Sannan kanssa F-ikäisten beach volley -turnauksessa Piispalassa. Ihan tuolloin ei Riikka ja hänen esimerkkinsä seuraaminen ollut vielä mielessä, mutta kun pääsin 12-vuotiaana (2002) nuorten maajoukkuerinkiin, esikuvani ja sankarini oli selvä.

– Riikka teki tuolloin nuorena pelaajan kovaa tulosta Ranskan liigassa. Myöhemmin hän on yhdistänyt urallaan kaksi lajia ja ollut molemmissa huipulla. Ihailen ja arvostan!

Mikä on paras muistosi hänestä?

– Mieleen ovat jääneet Riikan kertomukset hänen pelivuosiltaan Ranskasta, Italiasta ja Japanista. Kivikovat sarjat ja hyvin erilaiset lentopallokulttuurit.

– Hauskin muisto liittyy naisten lentopallomaajoukkueen EM-karsintakevääseen 2010, jolloin sain kunnian pelata Riikan kanssa. Olimme yhdellä reissulla Riikan kanssa myöhästyä vaihtolennolta, kun pistäydyimme lentokentällä hakemassa Häagen-Dazs-jäätelöt. Muistaakohan hän itse kommellusta?

Jos tapaisit sankarisi nyt, mitä kysyisit häneltä?

– Jos saisit yksin heiluttaa nuijaa suomalaisessa liikunta- ja sporttipäätöksenteossa, mikä olisi ensimmäinen asia, jota lähtisit edistämään tai muuttamaan?

Söisikö sankarisi kebabin miedolla vai väkevällä kastikkeella?

– Riikka söisi väkevällä, varmasti.

Juttusarjassa ihmiset kertovat omista urheilusankareistaan.

Riikka Lehtosen, 41, beach volley -ura jatkuu edelleen.