Sarjakärki säästeli Salohallissa – LP Kangasalan kaatanut LP Viesti on saamassa ulottuvan keskipelaajan

0
LP Viesti ehti saada torjuntaansa ottelun edetessä yhä paremmin hyökkäysten eteen. (kuvat: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

LP Viestin kenraaliharjoitus viikonloppuna pelattavaa Suomen cupin finaaliturnausta varten sujui tuloksellisesti onnistuneesti. Salolaiset kaatoivat lentopallon naisten Mestaruusliigan sarjakärjen LP Kangasalan 3–1 Salohallissa.

Samalla LP Kangasala jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteittä liigaottelussa. LP Viesti taas nousi voitollaan taulukossa kolmanneksi ohi Pölkky Kuusamon.

LP Kangasala pelasi valtaosan ottelustaan lähes kakkosseitsikollaan, sillä päävalmentaja Arttu Keränen passitti avaukseen ykköspelaajistaan ainoastaan keskipelaaja Karoliina Fribergin ja passari Katja Kylmäahon.

– Viikonloppuna on yksi, toivottavasti kaksi erittäin tärkeää peliä. Meillä on ollut pelejä ja on cupin finaaliturnauksen jälkeenkin, Keränen perusteli ykkösnimiensä lepuutuksia.

Liigaa hallinnut LP Kangasala on marssimassa runkosarjan ykköseksi, joten käytännössä sillä oli varaa jopa hävitä tiistaina LP Viestille.

– En ole vielä laskenut runkosarjan tilannetta. Aika monta peliä on pelaamatta. Otteluruuhka on niin kauhea. Pahin tilanne olisi se, jos joku loukkaantuisi sen takia, että olisi liian väsynyt pelaamaan, Keränen selvitti.

LP Kangasalan pelaajakierrätys tarkoitti näyttömahdollisuutta muun muassa Viesti-kasvatti Roosa Heikkiniemelle, joka olikin vieraiden pisterohmu 14 täplällä.

Salon Viestin kasvatti Roosa Heikkiniemi löi palloa ennakkoluulottomasti yrittäen läpäistä Nea Haataisen ja Iina Andrikopouloun muodostaman torjunnan.

– Olin tosi innoissani, kun pääsin pelaamaan, yleispelaaja myönsi.

Heikkiniemen ja LP Kangasalan lähtö otteluun oli erinomainen. Osittain siihen auttoi, että LP Viesti oli avauserässä harvinaisen arka ja hengetön.

Vielä toisessakin erässä vieraat aiheuttivat päänvaivaa LP Viestille, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä suuremmaksi tasoero joukkueiden välillä muodostui. Neljänteen erään Keränen laittoi penkiltä kentälle Ronja Heikkiniemen ja hakkuri Jody Larsonin, mutta nämä muutokset eivät enää kääntäneet ottelun kulkua.

– Alussa pelasimme hyvää lentopalloa emmekä nöyristelleet. LP Viesti paransi ottelun kuluessa varsinkin torjuntaansa. Myös heidän syöttönsä muuttui aggressiivisemmaksi, Roosa Heikkiniemi puntaroi.

Torjunta- ja syöttötilastossa salolaisten ykkösnimi oli keskipelaaja Anna Czakan, joka syötti viisi ässää ja otti saman verran torjuntoja. Czakan teki yhteensä 17 pistettä. Eniten pisteitä saalisti Iina Andrikopoulou, 20. Runsaasti hyökättävää saanut hakkuri tosin sortui myös seitsemään suoraan virheeseen.

– Tasomme nousi pelin edetessä. Ei se hyvää peliä ollut kuin vasta kolmannessa ja neljännessä erässä. Toisessakin erässä oli vähän nihkeää. Ei se aina ole helppoa lähtee pelaamaan, kun olimme valmistautuneet täysin toisenlaiseen vastustajaan, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen summasi.

Kysymysmerkkejä LP Viestin yllä leijuu erityisesti yleispelaajarintamalla. Koko ottelun pelanneen kapteeni Noora Kososen saldo oli 5/0. Toisena yleispelaajana aloittanut Arita Ternava keräsi avauserään saldon 4/0. Ternavan tilalle tullut Anniek Siebring kohensi selkeästi esitystään viimeviikkoisesta LP Kangasala -ottelusta ja summasi tehot 12/+7.

– Tilanne on varmaan ihan hyvä. Viimeksi Arita tuli vaihdosta kentälle, ja tässä pelissä Anniek pystyi parantamaan joukkueen peliä, Lemminkäinen kommentoi.

LP Viestin yleispelaajien (kuvassa Noora Kosonen) suoritustaso on vaihdellut tammikuun aikana melkoisesti.

Keskipelaajapulasta kärsivä LP Viesti on saamassa lisävahvistuksen joukkueeseensa siirtorajan kynnyksellä.

– Sen verran voin sanoa, että se tyttö liikkuu suht korkealla. 330 senttimetriä on ulottuvuus. Katsotaan miten sitten osaa pelata, Lemminkäinen totesi.

NAISTEN MESTARUUSLIIGA

LP Viesti–LP Kangasala 3–1 (17–25, 25–20, 25–10, 25–18)

LP Viestin pisteet/plusmiinus: Viktoriia Tuchashvili (passari) 1/+1, Anniek Siebring 12/+7, Noora Kosonen 5/0, Anna Czakan 17/+13, Arita Ternava 4/0, Iina Andrikopoulou 20/+11, Nea Haatainen 9/+1, Linnea Kuusela 0/-1. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti: 45.
LP Kangasala: Jody Larson 6/+5, Roosa Heikkiniemi 14/+7, Katja Kylmäaho (passari) 1/-1, Jemina Jäärni 7/-2, Karoliina Friberg 4/+3, Ronja Heikkiniemi 5/+1, Venla Raittinen 6/-2, Taija Tikka 6/0. Libero Emma Mutkan vastaanottoprosentti: 28.

Torjuntapisteet: 10–3
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 10–10/10–9
Vastaanottoprosentit: 35–33
Hyökkäysprosentit: 43–31

Tuomarit: Pasi Hakkarainen ja Raine Hakala.

OHO!

Iina Andrikopouloun kaikki 20 pistettä tulivat hyökkäämällä.

SSS-pisteet: Czakan 3, Andrikopoulou 2, Tuchashvili 1
Pistekilpailun tilanne: Czakan 14, Siebring 11, Andrikopoulou ja Ternava 10, Tuchashvili 9, Haatainen 7, Anna Syrjälä 3, Kosonen ja Laaksonen 1.

LP Viestin seuraava ottelu: pe 29.1. Suomen cupin välierä LiigaPloki–LP Viesti Tampereella kello 20.

LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvili puolusti palloa peliin.