Sofia Pelander jahtaa Bundesliigan mestaruutta – alkukausi Hernerissä jätti vielä parannettavaa

0
Lääkäriksi valmistunut Sofia Pelander siirtyi täksi kaudeksi Ruotsin liigasta Saksan Bundesliigaan.

Salon Vilppaan kasvatti Sofia Pelander siirtyi täksi kaudeksi koripallon Saksan Bundesliigaan Herneriin. 28-vuotias Pelander on viihtynyt Länsi-Saksassa Ruhrin alueella sijaitsevassa 154 000 asukkaan Hernessä hyvin.

– Seura pitää hyvää huolta pelaajista ja tulen hyvin toimeen joukkuekavereiden kanssa.

– Meillä on ollut vähän loukkaantumisia ja vaihtuvuutta syksyn aikana. Nyt tuntuu siltä, että palaset ovat hiljalleen loksahtamassa kohdilleen, Pelander kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva Herner on voittanut kymmenestä ottelustaan seitsemän ja joukkue on Bundesliigassa kolmantena.

– Meillä on ollut sellaisia pelejä, jotka sarjataulukkoa katsomalla olisi luullut helpoksi, mutta sitten se eivät ole ollutkaan. Jokaiseen peliin pitää keskittyä koko ajan.

Pelander on pelannut alkukauden 20 minuutin, 8,6 pisteen ja 5,9 levypallon keskiarvoilla.

– Omiin peleihini en ole ihan niin tyytyväinen. Vähän on ollut vaihtelevaa ja liikaa ailahtelua. Muutamia hyviäkin pelejä on ollut, mutta liikaa aaltoilua.

– Olen joukkuepelaaja ja minun pitäisi olla itse hieman aggressiivisempi. Välillä koris on tällaista.

Pelander pelasi edelliset viisi kautta Ruotsissa. Pelanderin mukaan taso Saksassa ja Ruotsissa on ”aika samanlainen”.

– On kiva, että sarjassa on 12 joukkuetta ja pääsee pelaamaan uusia pelaajia ja joukkueita vastaan. Ruotsissa alkoi olla jo vähän tylsää, kun kaikki olivat tuttuja.

– Siellä kaikki myös tiesivät, etten ole hirveän hyvä heittämään kolmen pisteen heittoja, mutta täällä kaikki eivät onneksi sitä vielä tiedä, Pelander toteaa nauraen.

Suomen maajoukkueen kapteeni Pelander kuuluu ”Susiladiesin” kokeneeseen osastoon, vaikka ikää ei ole vielä edes kolmeakymmentä.

Syksyllä Suomi otti ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun Portugali kaatui heidän kotikentällään.

– Siitä oli pitkä aika, kun olen voittanut maajoukkueen kanssa. Se toi kaikille varmasti lisää itsevarmuutta ja -luottamusta, Pelander uskoo.

EM-karsinnat jatkuvat reilun kolmen viikon kuluttua taas Portugalissa, jossa Suomi kohtaa karsintalohkon kärkijoukkueet Belgian ja Ukrainan.

– Belgia voi olla aika kova, mutta Ukrainaa vastaan meillä on mahdollisuudet. Meillä ei ole niissä peleissä mitään hävittävää.

– Toivottavasti saamme Awakin mukaan, niin meillä olisi siinä hyvä jokerikortti, Pelander kertoo viitaten edelliset ottelut koronatartunnan vuoksi menettäneeseen Awak Kuieriin.

Lähde: Koripalloliiton tiedotus.