Someron elokuisesta tulipalosta murhasyyte

0
Tapauksen käsittely alkoi maanantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa. Kuva: TS arkisto/Jane Iltanen

Somerolla elokuussa sattuneesta tulipalosta on nostettu murhasyyte. Omakotitalon palossa kuoli talossa asunut mies.

Syyttäjän mukaan miehen naisystävä sytytti palon tahallaan sytytysnesteiden avulla. Mies oli päässyt poistumaan palopaikalta, mutta hän menehtyi palossa saamiinsa vammoihin sairaalassa vielä samana päivänä.

Mies oli käyttänyt liikkumisen apuna kyynärsauvuja ja nauttinut palopäivänä alkoholia. Syyttäjän mukaan surma oli tehty erityisen raa’alla ja törkeällä tavalla. Koska mies oli puolustuskyvyttömässä tilassa, teko on syyttäjän mukaan kokonaisuutena katsoen törkeä. Syyttäjä vaatii naiselle ensisijaisesti tuomiota murhasta.

Tapauksen käsittely alkoi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa maanantaina, ja sille on varattu käsittelypäiväksi myös tiistai. Oikeus antaa ratkaisun tapauksesta myöhemmin.