Someron Liikunta jatkaa maltillisesti – yhdistys tukee Somerniemen kuntoportaita mutta muuten se seuraa tänä vuonna liikuntapuolen muutosta

0
Marjaana Sorokin sanoo Someron Liikunnan seuraavan nyt, onko kaupungilla vielä tarvetta yhteistyölle yhdistyksen kanssa. Kuva: SSS-arkisto/Päivi Malin-Perho

Urheiluseurojen muodostama Someron Liikunta on nyt uuden edessä. Liikuntapalveluiden järjestäminen ja liikuntapaikkojen hoito siirtyi vuoden alussa yhdistykseltä Someron kaupungille. Näin Someron Liikunnalta lähti iso tehtävä ja vastuu, jota varten se vuonna 1995 perustettiin.

Kahdentoista seuran muodostama yhdistys on päättänyt jatkaa toimintaansa. Someron Liikunnan puheenjohtaja Marjaana Sorokin sanoo, että toimintaa jatketaan uuden taipeen alussa hyvin maltillisesti. Yhdistyksen tämän vuoden talousarvion menot ovat 11 000 euroa.

– Haluamme nyt nähdä, mihin suuntaan liikuntapalvelut kaupungin tuottamana lähtevät ja mikä on meidän roolimme uudessa kuviossa. Odotamme, tuleeko kaupungin taholta tarpeita meidän suuntaan, Sorokin toteaa.

Someron Liikunta on nimennyt uudessa tilanteessa tehtävikseen muun muassa seurojen yhteisten koulutustilaisuuksien, tapahtumien ja hankintojen järjestämisen, varainhankinnan sekä stipendien ja muiden tunnustusten jakamisen. Yhdistys haluaa helpottaa myös lajikokeiluja ja tarjota seurarajat ylittäviä harrastusmahdollisuuksia.

Someron Liikunta aloitti muutama vuosi sitten avustusten antamisen vähävaraisille perheille lasten liikuntaan. Avustuksia on tarkoitus jatkaa, mutta tänä vuonna pidetään taukoa, sillä hakuprosessi vaatii työtä.

– Tälle vuodelle olemme varanneet 5 000 euron avustuksen Somerniemelle suunniteltuihin kuntoportaisiin. Summa on sama, millä tuettiin Havuharjun kuntoportaita, Sorokin sanoo.

Marjaana Sorokin korostaa Someron Liikunnan tarjonneen hyvän alustan seurojen vuoropuhelulle ja yhteistyölle. Sellaisena sen tarve ei ole poistunut.

– Yhdistyksen kautta kuuluu myös jäsenseurojen yhteinen ääni. Aika näyttää, ajaisiko esimerkiksi seuraparlamentti saman asian.

Someron Liikunnalle kertyi pitkän toimintajakson aikana runsaat rahavarat, jolloin puhutaan sadoista tuhansista euroista.

– Ilmassa ollut paljon erilaisia ideoita osa-aikaisesta työntekijästä alkaen, mutta seurojen yhteinen kanta on, että toistaiseksi mennään hyvin pienimuotoisesti eteenpäin, Sorokin sanoo.

Sorokin huomauttaa, että kynnys Someron Liikunnan lopettamiseen on korkea. Jos näin päätettäisiin tehdä, jaettaisiin kertyneet rahavarat yhdistyksen jäsenseurojen kesken.

–Varojen jako tapahtuisi sääntöjen mukaan liittymismaksujen suhteessa. Liittymismaksut ovat puolestaan määräytyneet seurojen jäsenmäärän mukaan, eli mitä suurempi seura sen korkeampi jäsenmaksu.

Somerniemen Jyrkkälammelle suunnitellaan kuntoportaitaSomerniemen VPK suunnittelee kuntoportaita Somerniemelle. Kuntoportaat tulisivat Ämyrin tanssilavan tuntumassa sijaitsevalle Jyrkkälammelle.

Somerniemen VPK:n puheenjohtaja Marko Sirro kertoo, että vapaapalokunta hakee portaita varten EU-rahaa.

– Jos leader-rahaa saadaan, tehdään portaat tämän vuoden aikana.

Jyrkkälammen kuntoportaiden pituudeksi on kaavailtu 105 metriä. Korkeuseroa jyrkässä rinteessä tulee 34 metriä.

Sirro huomauttaa, että Jyrkkälammi on maaston puolesta hyvä paikka kuntoportaille.

– Paikka on erinomainen myös sikäli, että lammen tuntumassa on Ämyrin kuntorata.

Somero Sydämessä -yhdistys rakensi viime keväänä kuntoportaat Someron keskustaan Havuharjulle.