Sotaratsu Savolainen ei turhia sähise – PeU-Basket kaatoi Uran konkarin johdolla

0
13 pistettä heittänyt Tuukka Aaltonen pelasi vahvan ottelun.

PeU-Basket paranteli viikonlopun tuplavoitolla asemiaan I divisioona B:ssä. Lauantain vierasvoiton jatkoksi PeU päihitti sunnuntaina kotoisessa Perniön liikuntahallissa Ura Basketin kehitysjoukkueen koriluvuin 76–66.

PeU-Basket kotiutui Äänekoskelta vasta puolen yön maissa, ja ottelun alussa joukkue olikin liikkeellä aika tahmealla jalalla. Ura vei ottelua ensimmäiset 15 minuuttia, mutta avauspuoliajan lopussa PeU voitti muutaman minuutin jakson 11–0, ja tuli otteluun mukaan.

Joukkueet etenivät lähes tasatahtiin aina viimeiselle viisiminuuttiselle, jolloin PeU-Basketin ratkaisijoiksi nousivat kolmosia kovalla prosentilla upottaneet Saku Ahonen ja Timur Emaldynov.

– Sakulla on ollut tosi tuskaista viimeiset kolme-neljä peliä, mutta nyt osui aika hyviin paikkoihin pelin lopussa. Timur taas jatkoi siitä, mihin jäi eilen Kipinää vastaan, kiitteli Samu Kaaresvirtaa menestyksekkäästi PeU-Basketin valmentajana tuurannut Sami Himberg.

Vaikka Ahonen ja Emaldynov olivat lopussa tärkeässä roolissa, niin kokonaisuutena PeU-Basketin kapellimestari oli Jussi Savolainen. Kokenut pelimies hoiti kotijoukkueen kuviot kuntoon, ja heitti sen lisäksi PeU-Basketin kovimmat pisteet.

– Vanha sotaratsu painoi taas 19/6, siinä näkyy se kokemus. Ei ole mitään sähäkkää touhua vaan viileää, ja ennen kaikkea mies ymmärtää peliä, tiivisti Himberg 34-vuotiaan Savolaisen merkityksen nuorelle joukkueelle.

Oma lukunsa Savolaisen pelaamisessa on henkinen paine, jota mies asettaa tuomarikaksikolle. Perustellusti voi väittää, että sunnuntainakin Savolaisen toistuvalla tuomarien haastamisella oli vaikutusta siihen, että loppuhetkillä vihellykset kääntyivät kotijoukkueen eduksi.

Himberg peluutti melko tasaisesti koko 11 pelaajan miehistöään, ja nuoret pelurit kantoivat ennakkoluulottoman rohkeasti vastuunsa kentällä.

– Hieno esitys joka jätkältä. Asenne oli juuri sellainen, mitä sen pitääkin olla. Ei voi muuta olla kuin tyytyväinen.

PeU-Basketin jenkkivahvistus Saiquan Jamison oli pitkään vaikeuksissa Ura Basketin kokeneen Brian Moultrien kanssa, mutta lopulta tämäkin kaksinkamppailu kääntyi perniöläisten eduksi.

– Poika petrasi tosiaan aika hyvin. Hän otti kaksi levyriä ekalla puoliajalla, mutta toisella peräti 15.

PeU-Basketin tuplaottelut jatkuvat ensi viikonloppuna. Lauantaina PeU kohtaa kotikentällä Äänekosken Huiman ja sunnuntaina vuorossa on vierasottelu Karkkilaa vastaan.

Teksti ja kuva: Jari Vuorio

PeU-Basket–Ura Basket 76–66 (14–17, 18–16, 24–23, 20–10)

PeU-Basketin pisteet ja plusmiinus: Aleksi Bragge 0/2, Saku Ahonen 18/1, Akusti Aaltonen 3/2, Saiquan Jamison 11/17, Juhana Melkkilä 0/1, Timo Niitynperä 2/0, Timur Emaldynov 6/2, Kasperi Näreharju 2/0, Oskari Raute 2/2, Tuukka Aaltonen 13/1, Jussi Savolainen 19/6/6 syöttöä.

PeU-Basketin seuraava ottelu: la 30.1. PeU-Basket–Äänekosken Huima Perniön liikuntahallissa kello 17.