Tiitu Takalon sarjakuva-albumi palkittiin Ranskassa

0

Tiitu Takalon teos Minä, Mikko ja Annikki on voittanut Ranskassa parhaan sarjakuva-albumin Grand Prix Artemisia -palkinnon, joka jaetaan naistekijöiden sarjakuville.
Palkintoraati perusteli päätöstään muun muassa teoksen piirrosjäljen taitavuudella ja dynaamisuudella sekä värien käytöllä. Raadin mukaan teos on voimakas puolustuspuheenvuoro muun muassa yhteisöllisen elämäntavan puolesta.
Artemisia-palkinto on perustettu vuonna 2007.
Takalon omaelämäkerrallinen teos Minä, Mikko ja Annikki voitti vuonna 2015 Sarjakuva-Finlandia-palkinnon. Teos yhdistää Tiitun ja Mikon rakkaustarinan sekä Annikin puutalokorttelin säilyttämiskappailun Tampereen Tammelan kaupunginosassa.
Rue de l’echiquier -kustantamo julkaisi teoksen ranskaksi viime vuonna. Teoksen käänsi Kirsi Kinnunen.

STT

Kuvat: