Timur Emaldynov sammutti Kipinän – ”Kaikki meni uusiksi”

0
Sami Himberg tuurasi perhelomalla ollutta päävalmentajaa Samu Kaaresvirtaa.

PeU-Basket matkusti Äänekoskelle Kipinän vieraaksi Divari B:n otteluun. PeU-Basketin pelisuunnitelma oli rakennettu kotijoukkueen kahden amerikkalaisen, Antonio Bivinsin ja vain 165-senttisen Steve Robinsonin varalle.

– Alkulämmittelyssä huomattiin, että kumpikin istuu penkillä siviilit päällä. Kaikki meni uusiksi, päävalmentaja Samu Kaaresvirtaa tuurannut Sami Himberg hymähti.

Ottelusta tuli kerralla PeU-Basketille huomattavasti helpompi. Vaikka vieraat voittivat jokaisen neljänneksen, näkyi kotijoukkueen kokoonpano-ongelmat vierasjoukkueen asenteessa.

– Se meni vähän pelailuksi. Vaikka peli oli koko ajan hallussa, niin aina ei jaksettu juosta täysillä alas, Himberg myönsi.

PeU-Basketin iloisin yllättäjä oli Timur Emaldynov, joka heitti 23 pistettä kovilla prosenteilla. Kuudesta kolmosesta upposi viisi.

– Törkeän hyvä matsi Timurilta! Eikä vaan hyökkäyksessä, hän puolusti myös todella hyvin, Himberg kehui.

Emaldynoville tulitukea antoivat 21 pistettä heittänyt Leevi-Matias Taimela ja 19 levypalloa raapinut Saiquan Jamison . Kolmikon takana peräti kuusi pelaajaa heitti vähintään neljä pistettä, joten korintekovastuu jakautui laajalle, vaikka varusmiespalvelus onkin vienyt joukkueelta kolme pelaajaa.

Puoliltaöin Saloon palaavan joukkueen seuraava ottelu on jo sunnuntaina, kun Ura Basket saapuu Perniöön.

– Uskon, että jalat riittävät siihenkin matsiin. Pojat ovat nyt intoa täynnä, kun pelejä on ollut vähän. (Jussi) Savolainen painoi nyt 35 minuuttia, mutta kokenut sotaratsu jaksaa kyllä.

Himbergin oma kausi päättyi marraskuussa, kun akillesjänne napsahti poikki. Samalla saattoi katketa 63 liigaottelun ja 158 Divari B -ottelun konkarin pelaajaura.

– Tällä hetkellä olen sitä mieltä, etten jatka pelaamista. Mutta asiat kerrallaan: pääsisi nyt ensin edes takaisin duuniin.

Kipinä–PeU-Basket 77–88 (25–30, 13–14, 19–21, 20–23)

PeU-Basketin pisteet ja levypallot: Saku Ahonen 5/1, Akusti Aaltonen 5/2, Saiquan Jamison 15/19, Leevi-Matias Taimela 21/2, Jussi Savolainen 6/8/6 syöttöä, Aleksi Bragge 5/1, Timo Niitynperä 4/2, Timur Emaldynov 23/3, Oskari Raute 0/2, Tuukka Aaltonen 4/2.

PeU-Basketin seuraava ottelu: tänään PeU-Basket–Ura Basket Perniön liikuntahallissa kello 17.