Tosi innokas odotus päättyy – Noora Kososella on loppukaudeksi muutama tärkeä toive

0
Noora Kosonen palasi LP Viestin aloitusseitsikkoon yli kuukausi sitten pelatussa ottelussa Kuortanetta vastaan. (kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

LP Viestin yleispelaaja Noora Kosonen luovi tietään lumen keskeltä kohti tiistain harjoituksia. Ei ole yllätys, että kommenteissa huokui innostus paitsi talven tulosta myös ottelujen jatkumisesta. LP Viesti kohtaa lentopallon naisten mestaruusliigan kotiottelussaan keskiviikkona JymyVolleyn ilman yleisöä kello 18.30 alkaen.

– Kyllä tässä tosi innokkaasti odotetaan ottelua. Onhan pelitaukoa ollut yli kuukausi, ja kun itsellä oli vielä loukkaantuminen, niin eipä tässä hirveästi ole lentopalloa pelattu, Kosonen päivittelee.

Pelattu ei ole, mutta harjoiteltu kylläkin. Viimeksi 4. joulukuuta liigaa pelannut LP Viesti treenasi intensiivisesti ennen joulua, ja sama tahti jatkui vuoden vaihduttua.

– Viime viikkokin vedettiin tosi kovaa.

Kapteeni Kosonen sanoo joukkueen pystyneen suhtautumaan vallitsevaan vähintäänkin epävarmaan tilanteeseen hyvin.

– Totta kai se epätietoisuus pelien jatkumisesta ja ajankohdista on välillä vaivannut. Silti ollaan pysytty positiivisina ja odotettu, milloin päästään pelaamaan.

Melkoisesti on piisannut vaihtelevuutta työnkuvassa 27-vuotiaalla ammattilaislentopalloilijalla itselläänkin. Kausi 2018–2019 meni kokonaan ohi polvileikkauksen takia, ja lähes koko viime kauden hän vietti Belgiassa ”väärällä” pelipaikallaan hakkurina.

Paluu LP Viestiin ehti kestää vain kuusi ottelua ja muutaman pisteen ennen nilkkavammaa. Se tapahtui lokakuun loppupuolella. Kosonen on ollut pelaamassa jokaista erää vain neljässä ottelussa.

– Nilkka on ollut jo pitkään hyvässä kunnossa. Olisin pystynyt pelaamaan jo hieman aiemmin, mutta otettiin asioiden kanssa varman päälle.

– On tässä ollut aikamoisia käänteitä viime kausina. Tämäkin nyt sitten vielä tällainen merkillinen koronan takia.

Toiveet lienevät harvinaisen selvät ja tärkeät: pysyminen terveenä, kauden pelaaminen loppuun kunnialla edes jossain vaiheessa yleisön kera sekä yleispelaajan rooli päävalmentaja Tomi Lemminkäiseltä.

– Tuossa on oikein hyviä kohtia, joita tässä toivotaan, Kosonen naurahtaa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments