Trump on viime töikseen armahtanut kymmeniä ihmisiä, joukossa ex-neuvonantaja Bannon

0

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Donald Trump on armahtanut yhteensä 73 ihmistä yhtenä viimeisistä teoistaan presidenttikautensa aikana. Heidän joukossaan on muun muassa Trumpin entinen neuvonantaja Steve Bannon, joka oli asetettu syytteeseen petoksesta ja rahanpesusta.
Valkoinen talo on julkistanut kaikkien armahdettujen nimet perusteineen verkkosivuillaan. Esimerkiksi Bannonia kuvaillaan tärkeäksi johtajaksi konservatiiviliikkeessä ja tunnetuksi poliittisesta älystään.
Uuden presidentin Joe Bidenin virkaanastujaiset järjestetään tänään. Trump on ilmoittanut, ettei osallistu tilaisuuteen.

https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/statement-press-secretary-regarding-executive-grants-clemency-012021/

STT

Kuvat: